ΔΙΕΘΝΕΣ
22/03/2019 15:21 EET | Updated 22/03/2019 15:30 EET

Brexit: Τρεις στιγμές που έκαναν τους Ευρωπαίους να ξεσπάσουν σε γέλια

Όλοι έχουν ανάγκη για λίγο χιούμορ.

YouTube

Η Σύνοδος Κορυφής που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης προκειμένου να παρθεί απόφαση για το Brexit θα μπορούσε αναμφισβήτητα να χαρακτηριστεί μια δύσκολη διαδικασία -κυρίως για όσους βρέθηκαν εκεί- αυτό όμως δεν σημαίνει πως έλειψε το χιούμορ και η διάθεση για λίγα χαμόγελα.

Είναι λογικό άλλωστε μετά από αντίστοιχες χρονοβόρες διαδικασίες προκειμένου να αποφορτιστεί το βαρύ κλίμα να χαλαρώνουν όλοι όσοι παρακολουθούν τις συνομιλίες.

Το BBC κατέγραψε το βράδυ της Πέμπτης τρεις στιγμές που αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι ξέσπασαν σε γέλια και δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν χιούμορ.

Αρχικά, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τις σχετικές αποφάσεις, είπε πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε την παράταση του Brexit για τις 20 Απριλίου, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, οι γύρω του -με πρώτο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ- ξέσπασαν σε γέλια. Εκείνος αμέσως έσπευσε να διορθώσει το λάθος του, τονίζοντας πως εννοούσε τις 12 Απριλίου.

Τα λάθη όμως εκ παραδρομής -ή λόγω κούρασης- δεν τελείωσαν εκεί. Στη συνέχεια ένας δημοσιογράφος από το κοινό ρώτησε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους τι εννοούν όταν μιλούν για μια «μακρά παράταση». Οι άνδρες κοίταξαν αμήχανα ο ένας τον άλλον, ενώ ο Ντόναλντ Τουσκ ρώτησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αν έχει κάποια ιδέα. Οι δημοσιογράφοι άρχισαν να γελούν έντονα ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε «until the very end», επιθυμώντας ως εκ τούτου να αναδείξει πως στόχος είναι να δοθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παράταση.

Τέλος, ευχάριστο κλίμα δημιουργήθηκε όταν μια δημοσιογράφος απευθυνόμενη στον Ντόναλντ Τουσκ είπε: «Στο παρελθόν είχατε δηλώσει πως υπάρχει μια ειδική θέση στην κόλαση για αυτούς που προωθούσαν το Brexit χωρίς να έχουν ούτε σκίτσο σχεδίου για το πώς θα το υλοποιούσαν. Θα πρέπει να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος στην κόλαση σε περίπτωση που οι Βρετανοί βουλευτές καταψηφίσουν και πάλι;»

Ο Ντόναλντ Τουσκ αμέσως της απάντησε: «Σύμφωνα με τον πάπα μας, η κόλαση είναι ακόμα άδεια, και αυτό σημαίνει πως υπάρχει πολύς χώρος» με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να προσθέτει: «Mην πάτε στην κόλαση».

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Sponsored Post