CEO Clubs Greece: Δεύτερη σειρά αποφοίτων από το Board Practice Development Program

Το Board Practice Development Program έχει εξελιχθεί πλέον σε ναυαρχίδα του School of Leadership Practice και σημείο αναφοράς για τα σημερινά ή εν δυνάμει μέλη Διοικητικών Συμβουλίων στη χώρα μας.
CEO Clubs Greece

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πλήρως για δεύτερη φορά, το τρίπτυχο πρόγραμμα του CEO Clubs Greece, το οποίο εστιάζει στο Board Practice & Directorship Development και αναπτύχθηκε από τη Σχολή Ηγετικής Πρακτικής (School of Leadership Practice) του οργανισμού. Το τελευταίο course έλαβε χώρα στις 7-8 Ιουνίου στο ClubHouse του CEO Clubs Greece, ενώ πλέον οι απόφοιτοι και των τριών ενοτήτων του προγράμματος ανέρχονται στο 15% των μελών του Club.

Το Board Practice Development Program σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ανάγκη της αγοράς για αναβάθμιση του ρόλου του Διοικητικού Συμβουλίου στο στρατηγικό σχεδιασμό και τη μακροχρόνια δυναμική πορεία της κάθε εταιρίας, καθώς και στο κενό που παρατηρείται στην ανάπτυξη σημερινών και μελλοντικών μελών ΔΣ εν όψει των νέων απαιτήσεων. Τρία χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του προγράμματος από τη Σχολή Ηγετικής Πρακτικής – την εκπαιδευτική πλατφόρμα του CEO Clubs Greece –το Board Practice Development Program έχει εξελιχθεί πλέον σε ναυαρχίδα του School of Leadership Practice και σε σημείο αναφοράς για τα σημερινά ή εν δυνάμει μέλη Διοικητικών Συμβουλίων στη χώρα μας.

Η κάθε μία από τις τρεις ενότητες (courses) από τις οποίες απαρτίζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα εστιάζει σε μία διαφορετική πτυχή του ρόλου ενός μέλους Διοικητικού Συμβουλίου, προσφέροντας ενδελεχή γνώση και σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους συμμετέχοντες επικεφαλής εταιρειών και οργανισμών, μέλη του CEO Clubs Greece που επιδιώκουν να δημιουργήσουν ή να αναπτύξουν το Διοικητικό τους Συμβούλιο είτε και να διευρύνουν την καριέρα τους τόσο την Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Διευθυντής του προγράμματος είναι ο κ. Andrew Kakabadse, Καθηγητής Διακυβέρνησης και Ηγεσίας στο Henley Business School, Πρόεδρος του Henley Directors’ Forum και επίτιμος καθηγητής στο Cranfield University, ενώ ο κ. Μιχάλης Η. Οικονομάκης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πέτρος Πετρόπουλος, είναι ο Chairman Practitioner του προγράμματος, συνδέοντας αποτελεσματικά τη θεωρία με την πράξη και τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής αγοράς. Η υλοποίηση του προγράμματος υποστηρίζεται επίσης καθοριστικά από την κα Nada Kakabadse, Καθηγήτρια Πολιτικής, Διακυβέρνησης, και Ηθικής στο Henley Business School.

Το συνολικό Board Practice Development Program εντάσσεται στις δράσεις της Σχολής Ηγετικής Πρακτικής (School of Leadership Practice) του CEO Clubs Greece, που ιδρύθηκε το 2021, με σκοπό τη δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες των Ελλήνων CEOs.

Τα προγράμματα αυτά, συνδυάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στη διεθνή ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και έρευνα με πρακτικές γνώσεις και εφαρμογές από την τοπική αγορά και συνοδεύονται από αντίστοιχη πιστοποίηση (certification).

Από το 2023, το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξελίχθηκε σε μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη εκπαιδευτική και αναπτυξιακή εμπειρία καθώς πλαισιώθηκε από ενδελεχή ανάλυση (assessment) των ικανοτήτων και των χαρακτηριστικών του κάθε συμμετέχοντος και ατομικά coaching sessions μεταξύ των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών. Κυρίως, όμως, ενισχύθηκε με τη συνεργασία του School of Leadership Practice με τις παγκοσμίου εμβέλειας συμβουλευτικές εταιρείες KPMG και RSM, βάσει της οποίας, οι απόφοιτοι και των τριών εκπαιδευτικών ενοτήτων του προγράμματος έχουν για πρώτη φορά πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες που αφορούν στην εταιρεία και σχετίζονται με τις απαιτήσεις και την διακυβέρνηση (governance) θέσεων ΔΣ στην Ελλάδα, καθώς και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες οι οποίες περιλαμβάνουν assessment του κάθε CEO ως πιθανό υποψήφιο σε θέσεις ΔΣ, καθοδήγηση για την βελτίωση της τοποθέτησής του (positioning) στην Ελληνική αγορά και συμπερίληψη των των αποφοίτων ως υποψηφίων σε θέσεις ΔΣ που διαχειρίζονται η KPMG και η RSM. =

«Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια τους νέους αποφοίτους στο alumni group του Board Practice Development Program: ένα group το οποίο, βάσει των συνεργειών και συνεργασιών που αναπτύξαμε, χαίρει συνεχούς υποστήριξης έτσι ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο η επαγγελματική εξέλιξη των μελών του και των οργανισμών τους», σχολιάζει η κυρία Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece. «Σταδιακά, το όραμα της Σχολής Ηγετικής Πρακτικής του Club μας παίρνει σάρκα και οστά, καθώς ανταποκρίνεται με επιτυχία στα μηνύματα που έχουμε από καιρό αφουγκραστεί από την αγορά, μετατρέποντάς τα σε συγκεκριμένα προγράμματα που στην ανάπτυξη των μελών μας αλλά και στη διαμόρφωση της ευρύτερης ηγεσίας στην Ελλάδα σήμερα.»

Σχετικά με το CEO Clubs Greece:

Το CEO Clubs Greece ιδρύθηκε το 2009 ως παράρτημα του CEO Clubs Int’l, ενός από τα μεγαλύτερα business clubs παγκοσμίως. Μετά από 15 χρόνια δράσης, το CEO Clubs Greece αναγνωρίζεται πλέον ως το πιο προοδευτικό Club επιτυχημένων CEOs και επιχειρηματιών στη χώρα μας – μια δυνατή φωνή για την ηγεσία της νέας εποχής. Σκοπός του CEO Clubs Greece είναι να προάγει τη ζωή των μελών του, ενισχύοντας τη γνώση, την ουσιαστική δικτύωση, την εξωστρέφεια και να τους εμπνεύσει να επανεξετάσουν, να αναθεωρήσουν και να συν δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τις ομάδες τους και τους οργανισμούς τους, όσο και για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Σήμερα απαριθμεί πλέον των 150 μελών, με το σύνολο του τζίρου των εταιρειών που εκπροσωπούν να ξεπερνά το 4,5 % του ΑΕΠ της χώρας. Το CEO Clubs Greece συμμετέχει επίσης στο Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UN Global Compact) και δεσμεύεται από τις οικουμενικές αρχές του για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα. Το 2024, το CEO Clubs Greece προχώρησε σε αποκλειστική συνεργασία με το CEO Clubs Network προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματική δράση και δικτύωση των μελών σε παγκόσμια κλίμακα.

Σχετικά με την KPMG:

Η KPMG είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός ανεξάρτητων εταιρειών παροχής Ελεγκτικών, Φορολογικών και Συμβουλευτικών υπηρεσιών. Οι εταιρείες μέλη της KPMG International Limited («KPMG International») δραστηριοποιούνται και παρέχουν επαγγελματικές υπηρεσίες με την επωνυμία «KPMG». Ο όρος «KPMG» μπορεί να αναφέρεται σε ξεχωριστές εταιρείες μέλη του οργανισμού της KPMG ή σε μία ή περισσότερες από τις εταιρείες μέλη ταυτόχρονα. Οι εταιρείες της KPMG δραστηριοποιούνται σε 143 χώρες και περιοχές, ενώ απασχολούν στις εταιρείες-μέλη παγκοσμίως περισσότερους από 265 000 συνεταίρους και εργαζομένους. Κάθε εταιρεία της KPMG είναι μια νομικά διακριτή και αυτοτελής οντότητα και αυτοχαρακτηρίζεται ως τέτοια. Κάθε εταιρεία-μέλος της KPMG είναι υπεύθυνη για τις δικές της υποχρεώσεις και ευθύνες. H KPMG International Limited είναι ιδιωτική Αγγλική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με εγγυητικές εισφορές. H KPMG International Limited και οι σχετικές με αυτή οντότητες δεν παρέχουν υπηρεσίες σε πελάτες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομή μας μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα home.kpmg/governance

Σχετικά με την RSM:

Η RSM είναι το 6ο μεγαλύτερο δίκτυο Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο, με 860 γραφεία σε 120 χώρες, και περισσότερα από 48.000 στελέχη διεθνώς. Οι εταιρίες - μέλη διέπονται από ένα κοινό όραμα παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας τόσο στους πελάτες των χωρών τους όσο και στους διεθνείς πελάτες του δικτύου της RSM, μέσω των οποίων επιθυμούν να κάνουν πράξη τον σκοπό της εταιρίας “Instilling Confidence in a World of Change”. Η RSM Ελλάδος, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, οι οποίες την καθιστούν ως βασικό συνεργάτη των πελατών της στην αναπτυξιακή τους πορεία και περιλαμβάνουν Υπηρεσίες Ορκωτών Ελεγκτών, Υπηρεσίες Λογιστικών και Φοροτεχνικών Συμβουλών, Υπηρεσίες Χρηματοοικονομικής και Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων, Υπηρεσίες Εσωτερικού Ελέγχουν, Εταιρικής Διακυβέρνησης και Διαχείρισης Κινδύνου, Συναλλακτικές Υπηρεσίες, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Κεφαλαίου και Επιλογής Στελεχών, Υπηρεσίες Έκδοσης και Διαχείρισης Μισθοδοσίας, καθώς και Υπηρεσίες Εργατικών και Ασφαλιστικών Συμβουλών. Τα στελέχη μας έχουν περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στους σημαντικότερους επιχειρηματικούς κλάδους, όπως των τραπεζών, της ναυτιλίας, της τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, των τροφίμων, της υγείας με παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η RSM είναι μέλος του “Forum of Firms”. Ο σκοπός του Forum αυτού είναι η προώθηση προτύπων υψηλής ποιότητας οικονομικών και ελεγκτικών πρακτικών διεθνώς.

Δημοφιλή