Χάντερ Μπάιντεν: Απέρριψε τον διακανονισμό η δικαστής στις κατηγορίες φοροδιαφυγής και οπλοκατοχής

Στο μεταξύ ο κυβερνήτης της Φλόριντα και υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ρ. ΝτεΣάντις απέλυσε βοηθό για βίντεο με ναζιστικό σύμβολο.
JONATHAN ERNST via Reuters

Ο Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, δήλωσε τελικά «αθώος» στις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της οπλοκατοχής, αφού μια ομοσπονδιακή δικαστής του Ντέλαγουερ είπε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εξετάσει τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει με τους εισαγγελείς για να αποφύγει την ποινική δίωξή του για κακούργημα.

Ο Χάντερ Μπάιντεν κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε φόρους για εισόδημα άνω του 1,5 εκατ. δολαρίων κατά τα έτη 2017-18, μολονότι όφειλε περισσότερα από 100.000 δολάρια. Σε μια άλλη, ξεχωριστή υπόθεση, κατηγορείται για οπλοκατοχή αν και ήταν εθισμένος χρήστης ελεγχόμενων ουσιών, κάτι που συνιστά κακούργημα.

Με βάση την αρχική συμφωνία, ο Χάντερ Μπάιντεν θα δήλωνε ένοχος, όμως η δικαστής Μεριέλεν Νορέικα αμφισβήτησε την εγκυρότητά της, ανατρέποντας μια ακροαματική διαδικασία που θεωρητικά ήταν «διαδικασία ρουτίνας». «Δεν μπορώ να δεχτώ τον διακανονισμό σήμερα», είπε, ζητώντας από όλες τις πλευρές να της εξηγήσουν γιατί θα πρέπει να αποδεχθεί τη συμφωνία. Αυτό σημαίνει ότι οι δικηγόροι του Χάντερ Μπάιντεν και οι εισαγγελείς έχουν ακόμη τη δυνατότητα να πείσουν τη δικαστή να δεχτεί τη συμφωνία ή να την τροποποιήσουν. Ταυτόχρονα όμως σημαίνει και ότι η υπόθεση θα συνεχίσει να σέρνεται στα δικαστήρια την ώρα που ο πρεσβύτερος Μπάιντεν θα ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του για τις εκλογές του 2024.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν αγαπούν τον γιο τους Χάντερ και τον στηρίζουν στην προσπάθειά του να ξαναφτιάξει τη ζωή του. «Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι ιδιώτης και αυτό είναι προσωπικό του ζήτημα», πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία και κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, μιλάει σε εκδήλωση στις 18 Ιουλίου 2023
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία και κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, μιλάει σε εκδήλωση στις 18 Ιουλίου 2023
via Associated Press

Βοηθός του ΝτεΣάντις απολύθηκε αφού μοιράστηκε βίντεο με σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί

Ένας βοηθός του Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος δημιούργησε και κοινοποίησε ένα βίντεο με ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται από τους ναζί και τους υποστηρικτές της λευκής υπεροχής, απολύθηκε από την προεδρική εκστρατεία των Ρεπουμπλικανών του κυβερνήτη της Φλόριντα.

Την απόλυση του Νέιτ Χόχμαν, πρώην επιτελικού συντάκτη του συντηρητικού National Review, ανέφερε πρώτο το Semafor.

Ένας εκπρόσωπος του ΝτεΣάντις δήλωσε στους δημοσιογράφους: ”Ο Νέιτ Χόχμαν δεν είναι πλέον μέλος της προεκλογικής εκστρατείας. Και δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω γι′ αυτόν”.

Ο Χόχμαν, δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Όπως και ένα άλλο αμφιλεγόμενο βίντεο, το οποίο επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ επειδή υποστηρίζει υπερβολικά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, το βίντεο που περιέχει το ναζιστικό σύμβολο χρησιμοποίησε διαδικτυακά μιμίδια δημοφιλή στην ακροδεξιά και αναδημοσιεύθηκε από τον λογαριασμό @desantiscams.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-Guardian

Δημοφιλή