ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/01/2018 17:04 EET

Χειρουργός που είχε συλληφθεί για «φακελάκι» αθωώθηκε αμετάκλητα

Pablo_K via Getty Images

Αθωώθηκε αμετάκλητα ο χειρουργός που είχε συλληφθεί το Μάρτιο του 2016 από άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 64χρονος γιατρός είχε κατηγορηθεί για εκβίαση και παράβαση καθήκοντος, μετά από καταγγελία ασθενούς ότι ζήτησε «φακελάκι» ύψους 1.000 ευρώ για χειρουργική επέμβαση που είχε γίνει στις 18 Μαρτίου 2016. Στο πρώτο βαθμό ο 64χρονος αθωώθηκε για την κατηγορία της εκβίασης, ενώ το Τριμελές Εφετείο Αθηνών τον απάλλαξε στις 30 Μαρτίου 2017 και από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Έτσι, «έκλεισε» και τυπικά η υπόθεση και ο γιατρός δεν κατηγορείται πλέον για οτιδήποτε.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο του 2016 είχε ανακοινωθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψή του από την υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων. Εκεί είχε κάνει καταγγελία γυναίκα, η οποία είχε προγραμματίσει εγχείρηση κήλης. Η γυναίκα έκανε την εγχείρηση και στη συνέχεια κατήγγειλε (κάτι που ωστόσο δεν αποδείχθηκε στο δικαστήριο) ότι της ζητήθηκαν 1.000 ευρώ από το γιατρό.

Σε βάρος του γιατρού της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» είχε σχηματιστεί δικογραφία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Sponsored Post