Χειροπέδες στον «εγκέφαλο» της διακίνησης τσιγάρων στην ΑΣΟΕΕ

Πρόκειται για 37χρονο Ελληνα, ο οποίος διατηρούσε στα Καμίνια αποθήκη με χιλιάδες λαθραία καπνικά προϊόντα.

Ο βασικός προμηθευτής των κυκλωμάτων που διακινούσαν λαθραία τσιγάρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην ΑΣΟΕΕ, συνελήφθη από αστυνομικούς που τον παρακολουθούσαν για καιρό.

Πρόκειται για 37χρονο Ελληνα, ο οποίος διατηρούσε στα Καμίνια αποθήκη με λαθραία τσιγάρα και από εκεί τα προωθούσε σε διακινητές που τα διέθεταν προς πώληση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Στην αποθήκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τα 16.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 2.000 πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων και όχημα που χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά τους.

Ελληνική Αστυνομία

Η σύλληψη του 37χρονου έγινε το πρωί του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης της Ομάδας Παραεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Στην αποθήκη του στα Καμίνια συγκέντρωνε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και από εκεί τα μετέφερε με αυτοκίνητο και τα διοχέτευε σε διακινητές που τα διέθεταν στη συνέχεια προς πώληση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Ελληνική Αστυνομία

Για τη σύλληψή του και τον εντοπισμό της αποθήκης προηγήθηκε μεθοδική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση του συλληφθέντα στο πεδίο της εμπορίας και διακίνησης των λαθραίων τσιγάρων και κυρίως στον τομέα του εφοδιασμού των κυκλωμάτων που τα πωλούσαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ελληνική Αστυνομία

Από τα δεδομένα της έρευνας προκύπτει η «επαγγελματικού» τύπου εμπλοκή του συλληφθέντα στα κυκλώματα εμπορίας και διάθεσης λαθραίων τσιγάρων και για το λόγο αυτό η ερευνητική διαδικασία συνεχίζεται, προκειμένου να αποκαλυφθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του και οι διασυνδέσεις του με άλλα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.

Ο συλληφθείς με την ποινική δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Ελληνική Αστυνομία
Ελληνική Αστυνομία