Χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησε τη σταρ του Bollywood που πνίγηκε στην μπανιέρα

Ήταν η γυναίκα που καθιέρωσε τη γυναικεία πρωταγωνιστική παρουσία στη βιομηχανία του Bollywood που μέχρι τότε κυριαρχούσαν οι άνδρες
Hindustan Times via Getty Images

Χιλιάδες Ινδοί, θαυμαστές της σταρ του Bollywood Σρίντεβι, σχημάτιζαν ουρές σήμερα το πρωί στους δρόμους της Βομβάης για το ύστατο χαίρε στην 54χρονη ηθοποιό που πέθανε ξαφνικά το Σαββατοκύριακο.

Η Σρι ’Αμα Γιάνγκερ Αγιαπάν, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, θεωρείτο μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς του σημερινού ινδικού κινηματογράφου. Πνίγηκε το Σάββατο στη μπανιέρα του δωματίου όπου διέμενε σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι. Η σορός της επαναπατρίστηκε χθες βράδυ στη Βομβάη και εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα σε λέσχη της περιοχής Αντχερί στη δυτική Βομβάη, στην καρδιά της βιομηχανίας του Μπόλιγουντ, πριν από την αποτέφρωση που θα γίνει κατά τη διάρκεια τελετής σε στενό κύκλο το απόγευμα.

Οι θαυμαστές της Σρίντεβι κρατούσαν τριαντάφυλλα ή φωτογραφίες της, ορισμένοι ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα για τον αποχαιρετισμό αυτό, ενώ μεγάλη δύναμη ανδρών ασφαλείας επέβλεπε για την τήρηση της τάξης.

Ο θάνατός της συγκλόνισε όλη την Ινδία. Πάμπολλα ήταν τα συλλυπητήρια μηνύματα και τα αφιερώματα, από τους καλλιτεχνικούς κύκλους έως το υψηλότερο επίπεδο της πολιτικής ζωής της χώρας.

Η Σρίντεβι γεννήθηκε στο νότιο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού και έκανε το ντεμπούτο της μπροστά στην κάμερα στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν ήταν τεσσάρων ετών. Αφού γύρισε ταινίες στις γλώσσες ταμίλ, τελούγκου και μαλαγιάλαμ που μιλιούνται στη νότια Ινδία, κέρδισε το Bollywood το 1979 όπου έγινε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα. Έπαιξε σε περίπου 300 ταινίες, ανάμεσά τους οι “Chandni”, “Mr India”, “Mawali”, “Tohfa”. Ήταν η γυναίκα που καθιέρωσε τη γυναικεία πρωταγωνιστική παρουσία στη βιομηχανία του Bollywood που μέχρι τότε κυριαρχούσαν οι άνδρες.

Μετά τον γάμο της με τον παραγωγό Μπόνι Καπούρ, η Σρίντεβι είχε εξαφανιστεί από τη μεγάλη οθόνη για 15 χρόνια πριν κάνει τη μεγάλη επιστροφή το 2012 με την κωμωδία “English Vinglish”. Η πιο πρόσφατη ταινία της, “Mom”, βρήκε πέρυσι στις αίθουσες.

Hindustan Times via Getty Images
PUNIT PARANJPE via Getty Images
Danish Siddiqui / Reuters
PUNIT PARANJPE via Getty Images
Hindustan Times via Getty Images
Hindustan Times via Getty Images
|

Δημοφιλή