ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/10/2018 20:52 EEST | Updated 02/10/2018 22:47 EEST

Ξανά στον δρόμο για τον Ζακ Κωστόπουλο

EUROKINISSI

Πορεία διαμαρτυρίας από το σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο Ζακ Κωστόπουλος πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Γλάδστωνος, στο σημείο που ξεψύχησε ο 33χρονος, κι άπλωσαν πανό που έγραφε “Justice for zackie”. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα, και κρατώντας κεριά μπροστά από την Βουλή, τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Οι οργανώσεις που είχαν απευθύνει το κάλεσμα είναι οι Υπερήφανοι Γονείς, η Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), η ΟΛΚΕ, η Proud Seniors Greece (ομαδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ 50+), το Πολύχρωμο Σχολείο, το Athens Pride, η Fat Unicorns, η Πολύχρωμη Πολυπολιτισμική Ομπρέλα Ξάνθης και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας ”Θετική Φωνή”.

Στο κάλεσμά τους ανέφεραν πως όπως ο Ζακ Κωστόπουλος αρνιόταν να ταυτιστεί με το πρόσωπο του τέρατος, με τη φρίκη της αυτοδικίας και του νόμου του δυνατού, έτσι και οι ίδιοι δεν τα πάνε καλά με τη βία. «Εντούτοις, βρεθήκαμε τις τελευταίες μέρες να παρακολουθούμε ξανά και ξανά τις ίδιες σκηνές ενός βάναυσου ξυλοδαρμού που, κάθε άλλο, παρά πολιτισμένη χώρα δείχνει», τονίζουν.

EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
Nikos Libertas / SOOC
Nikos Libertas / SOOC
EUROKINISSI
EUROKINISSI