Χίος: Εκλεψε 200.000 ευρώ από σπίτι φίλου και αγόρασε μηχανή και αυτοκίνητο

Αναζητείται η τύχη των υπόλοιπων χρημάτων.
Eurokinissi

Νόμιζε ότι είχε καλά κρυμμένα μέσα στο σπίτι του, στην πόλη της Χίου, 200.000 ευρώ, πλην – όμως – το κρυμμένο μυστικό φαίνεται να το ήξερε και φιλικό πρόσωπο, ένας 24χρονος, ο οποίος και ταυτοποιήθηκε από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου ως ο δράστης της ενθυλάκωσης του μεγάλου αυτού ποσού.

Η κλοπή έγινε πριν περίπου έξι μήνες και μόλις την Τετάρτη 29 Μαΐου, ανακοινώθηκε από την αστυνομία ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση, καθώς και η σύλληψη του δράστη μετά από συστηματικές έρευνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία όπου διαμένει ο 24χρονος στη Χίο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), συσκευή καταμέτρησης χαρτονομισμάτων και μικρό χρηματικό ποσό.

Οπως διαπιστώθηκε, ο δράστης είχε στην κατοχή του ασύρματο συντονισμένο σε συχνότητα αρχών ασφαλείας του νησιού, χωρίς να πληρούνται προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις, ο οποίος και κατασχέθηκε».

Από τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας τα 200.000 ευρώ έχουν γίνει κυριολεκτικά καπνός, ενώ η αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε «δύο οχήματα (αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα), στην αγορά των οποίων είχε προβεί κατά το τελευταίο εξάμηνο ο δράστης, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο». Η τύχη των υπολοίπων χρημάτων ακόμα αναζητείται

Ο 24χρονος συνελήφθη και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Πηγή: astraparis.gr

Δημοφιλή