Χρηματοδότηση 11,18 εκατ. ευρώ για νέα έργα στη Στερεά Ελλάδα

Χρηματοδότηση 11,18 εκατ. ευρώ για νέα έργα στη Στερεά Ελλάδα
Menelaos Myrillas / SOOC

Την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με 11,18 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Τα νέα έργα περιλαμβάνουν:

  • την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου στη Λαμία για την κάλυψη των αθλητικών αναγκών (κολυμβητικών/αγωνιστικών) της ευρύτερης περιοχής, καθώς θα είναι το μοναδικό κλειστό κολυμβητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Το έργο αφορά στην κατασκευή του κολυμβητηρίου, των βοηθητικών χώρων και μέρος του περιβάλλοντος χώρου (προϋπολογισμός: 9,5 εκατ. ευρώ).
  • την βελτίωση τμήματος της επαρχιακής οδού Σπερχειάδας-Λευκάδας με την κατασκευή δύο ισόπεδων κόμβων, ο πρώτος στην έξοδο προς Λευκάδα στο ύψος του σχολικού συγκροτήματος Σπερχειάδας και ο δεύτερος στη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου με την οδό προς οικισμό Κλωνί (προϋπολογισμός: 330.000 ευρώ).
  • την ανάπλαση της δημοτικής κοινότητας Δομοκού του Δήμου Δομοκού. Το έργο περιλαμβάνει την βελτίωση υποδομών, την διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας και πεζοδρομίων για συνολικό μήκος περίπου 780μ (προϋπολογισμός: 1 εκατ. ευρώ).
  • την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του κτιρίου σκευοφυλακίου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος και συμπληρωματικές εργασίες αποπεράτωσης του κτιρίου (προϋπολογισμός: 350.000 ευρώ).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε:

«Στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες με έργα υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών. Σε διαβούλευση με τους τοπικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους και χρηματοδοτούμε έργα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

Δημοφιλή