ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/01/2018 11:41 EET | Updated 22/01/2018 19:12 EET

Βεβήλωσαν το Μνημείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Eurokinissi

Μία εβδομάδα πριν την παγκόσμια Hμέρα Mνήμης του Ολοκαυτώματος, οπαδοί του ναζιστικού μορφώματος στην Ελλάδα βεβήλωσαν το Μνημείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη με την ειδεχθή υπογραφή τους, σύμφωνα με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.

«Δεν βεβήλωσαν μόνο την μνήμη των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης, των 65.000 Εβραίων της Ελλάδας, των 6.000.000 Εβραίων της Ευρώπης, που εκτοπίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους Ναζί στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Βεβήλωσαν την ίδια τη δημοκρατία, βεβήλωσαν τον πολιτισμό μιας πόλης και απέδειξαν πως τα απομεινάρια του Ναζισμού έχουν ακόμη ρίζες στη χώρα μας, που αν η ίδια η κοινωνία δεν ξεριζώσει ενδέχεται να απλωθούν ακόμη περισσότερο οδηγώντας μας και πάλι στην πιο σκοτεινή περίοδο της παγκόσμιας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καλεί την Πολιτεία, την Εκκλησία και τους κοινωνικούς φορείς να αποδοκιμάσουν κατηγορηματικά την βεβήλωση της μνήμης και της ιστορίας της πόλης της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

israilitiko simvoulio ellados