ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/01/2018 11:05 EET

«Χρυσοδάκτυλος» σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της Γλυφάδας: Πώς προδόθηκε στους ιδιοκτήτες

Eurokinissi

Σε περίπου 200.000 ευρώ υπολογίζεται η ζημιά που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες γνωστού κοσμηματοπωλείου, στην οδό Αγγέλου Μεταξά στη Γλυφάδα, από μία υπάλληλο τους που για σχεδόν τρία χρόνια έφευγε από το κατάστημα «φορτωμένη» με δαχτυλίδια, αλυσίδες και κοσμήματα.

Δράστης μία 62χρονη, η οποία συνελήφθη από την Ασφάλεια Ν/Α Αττικής, που εργαζόταν στο κοσμηματοπωλείο και περιγράφεται ως άτομο εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η 62χρονη εκτός από τα κοσμήματα συνήθιζε να βάζει... χέρι και στις τσάντες των εύπορων γυναικών πελατών του κοσμηματοπωλείου. Το γεγονός ότι ήταν κλεπτομανής την πρόδωσε.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πριν από 15 ημέρες -σε μία ακόμη απόπειρα- έγινε αντιληπτή από την πελάτισσα, η οποία άμεσα ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες του καταστήματος. Αυτοί γύρισαν τις κάμερες πίσω και δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν. Από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται πως εντοπίστηκαν κι άλλες περιπτώσεις που η υπάλληλος άπλωνε... χέρι.

Κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το γαϊτανάκι, με τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν έρευνα στο διαμέρισμα της γυναίκας και να βρίσκουν περίπου 300 κλεμμένα κοσμήματα, καθώς και 2.500 ευρώ μετρητά. Η 62χρονη φέρεται να είχε αφαιρέσει έως και 700 κοσμήματα. Στη συνέχεια, μέσω κλεπταποδόχου, προωθούσε τα κοσμήματα σε ενεχυροδανειστήριο και καρπώνονταν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Μαζί της συνελήφθη και ο κλεπταποδόχος, ενώ σε βάρος της 62χρονης και του συνεργού της σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία.