ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/03/2019 22:21 EET

Convergences Greece Forum: Η δυναμική πλατφόρμα που μιλά για τη βιωσιμότητα για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

HuffPost Greece

Το Convergences και το World Human Forum σε συνεργασία με το SDSN Greece και το GROW Ηuman Νetwork ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το 1ο Convergences Greece Forum-Συγκλίσεις, στην Αθήνα, 1 & 2 Απριλίου, το forum για την καινοτομία, την κοινωνική οικονομία και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Τι είναι το Convergences Forum

Με έδρα την Γαλλία, το Convergences Forum εδώ και 10 χρόνια αποτελεί την κύρια πλατφόρμα προβληματισμού, κινητοποίησης και ευρέσεως λύσεων πάνω στα θέματα του πλανήτη μας, με περισσότερους από 240 οργανισμούς εταίρους να συμμετέχουν κάθε χρόνο!

Είστε επιχειρηματίας, ακαδημαϊκός, φοιτητής, startupper, κοινωνικός επιχειρηματίας, ειδικός σε θέματα ΕΚΕ, στέλεχος του ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενος στον δημόσιο τομέα ή απλώς ένας άνθρωπος σαν εμάς, που θέλετε να ανακαλύψετε τις λύσεις για τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας;

Τότε μην χάσετε το φετινό Convergences Greece Forum / ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και τις δράσεις που συμβάλλουν προς ένα κόσμο με ΜΗΔΕΝ Αποκλεισμό, ΜΗΔΕΝ Αποτύπωμα Άνθρακα, ΜΗΔΕΝ Φτώχεια τότε γίνετε μέρος του forum και συμβάλλετε κι εσείς με την σειρά σας ώστε να γίνει η Ελλάδα μία χώρα γεμάτη “μηδενικά”!

Το πρόγραμμα του forum αποτελείται από έναν μεγάλο αριθμό διαδραστικών και δυναμικών συνεδριών και εργαστηρίων, γύρω από τα «3 μηδενικά», αλλά με ιδιαίτερη στόχευση φέτος στον Στόχο Ν.11 των Ηνωμένων Εθνών «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες». Την παράσταση θα κλέψει και το διαδραστικό Marketplace, όπου θα παρουσιαστούν start ups με κοινωνικό ή περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες και εταιρείες με κοινωνική ευθύνη!

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει:

1 Απριλίου | Εναρκτήρια Εκδήλωση:

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του πρώτου Convergences Greece Forum, θα καλωσορίσουμε 5 κορυφαίους ομιλητές, που θα παρουσιάσουν το όραμά τους για έναν κόσμο «γεμάτο μηδενικά»! Μηδέν Αποκλεισμός - Μηδέν Αποτύπωμα Άνθρακα - Μηδέν Φτώχεια.

Muhammad Yunus: Βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, Οικονομολόγος, Κοινωνικός Επιχειρηματίας και Ιδρυτής της GrameenBank, που προώθησε για πρώτη φορά την έννοια της μικροχρηματοδότησης, ως βασικό «εργαλείο» για να ξεφύγουν οι άνθρωποι από τη φτώχεια.

Hans Joachim Schellnhuber: Ιδρυτής και επικεφαλής του Ινστιτούτου Κλιματικών Ερευνών του Πότσνταμ, βασικός σύμβουλος σε θέματα κλιματικής αλλαγής της Άγκελα Μέρκελ, του Πάπα Φραγκίσκου κ.α.

Σταύρος Μπένος:  
Πρωτοπόρος των συγκλίσεων στην Ελλάδα μέσα από τη σύνδεση του συνόλου των δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, ιδρυτής και πρόεδρος της κίνησης πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Don Mullan: Διακεκριμένος Ιρλανδός συγγραφέας, παραγωγός ταινιών, φωτογράφος και ανθρωπιστής. Το βιβλίο του «EyewitnessBloodySunday» υπήρξε καταλυτικό για να ξεκινήσει νέος γύρος κυβερνητικών ερευνών για τη «Ματωμένη Κυριακή».

Gina Belafonte: Συνδιευθύντρια της οργάνωσης για την κοινωνική δικαιοσύνη Sankofa, που ίδρυσε ο πατέρας της HarryBelafonte. Μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με ομιλητές που θα προβληματίσουν, αλλά και θα εμπνεύσουν… Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη του ConvergencesGreeceForumστην χώρα μας!

 

Κάντε την εγγραφή σας εδώ:

Για 1 Απριλίου: 

https://www.eventbrite.fr/e/launching-event-of-the-convergences-greece-forum-on-april-1st-tickets-56647415946

Για 2 Απριλίου:

https://www.eventbrite.fr/e/join-the-convergences-greece-forum-in-athens-on-april-2nd-tickets-58357449703

 

Ιnfo

Είσοδος Ελεύθερη. Απαιτείται προεγγραφή

1 Απριλίου – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 19:30

2 Απριλίου – The Hub Events - Αλκμήνης 5 

Ώρα έναρξης: 9:30π.μ – 8:00 μ.μ.