ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/11/2018 17:34 EET | Updated 08/11/2018 17:52 EET

Ας δείξουμε #Sympónia για τις γάτες της Σκιάθου

Η Skiathos Cat Welfare Association φροντίζει τις γάτες τις Σκιάθου από το 2007, έχει στειρώσει πάνω από 6.000 γάτες και παρέχει τροφή και στέγαση σε 150.

Είναι γνωστό ότι ο πληθυσμός των αδέσποτων στη χώρα μας, δυστυχώς, συνεχώς αυξάνεται. Η Skiathos Cat Welfare Association (SCWA) είναι μια από  τις φιλοζωικές που μέρα με τη μέρα παλεύουν να σώσουν όσες περισσότερες γάτες μπορούν στο νησί της Σκιάθου και φιλοξενεί πάνω από 150 γάτες, ενήλικες, γατάκια αλλά και γάτες με ειδικές ανάγκες στο καταφύγιό της. Όλες αυτές οι ψυχές κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο αφού ο χώρος στον οποίο στεγάζονται είναι προς πώληση και πρέπει να τον εγκαταλείψουν το συντομότερο.
Επιθυμία της ομάδας Sympónia είναι όλες αυτές τις γάτες να έχουν ένα καλύτερο μέλλον, γι’ αυτό και έχουν θέσει ως στόχο να βοηθήσουν αυτές και τους φροντιστές τους να βρουν έναν κατάλληλο χώρο για την στέγασή τους, όχι μόνο για το σήμερα αλλά και για τις επόμενες γενιές. 


Η ανεξάρτητη ομάδα φιλόζωων Sympónia, οργάνωσε μια καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για να βοηθήσει την Skiathos Cat Welfare Association (SCWA). Η καμπάνια ονομάζεται Sympónia: Help Save the Cats of Skiathos.
Η Skiathos Cat Welfare Association (SCWA) φροντίζει τις γάτες τις Σκιάθου από το 2007, έχει στειρώσει πάνω από 6.000 γάτες και παρέχει τροφή και στέγαση στις γάτες 365 ημέρες το χρόνο. Ακόμη, παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις γάτες που ζουν στους δρόμους του νησιού. Λόγω των αλλαγών τις οποίες υφίσταται ο χώρος του καταφυγίου, όλες αυτές οι γάτες έχουν περιορισμένη προστασία απέναντι στην κακοκαιρία και σύντομα δεν θα έχουν καν πού να μείνουν.
Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της στέγασής τους η SCWA χρειάζεται συνολικά 150.000€, εκ των οποίων έχει ήδη καταφέρει να εξασφαλίσει μέσω ιδιωτικών δωρεών τις 75.000€. Σκοπός της ανεξάρτητης ομάδας Sympónia είναι να βοηθήσουν να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο το στόχο τους, συγκεντρώνοντας το ποσό των 25.000€ μέσα από την δική τους καμπάνια.

Ο λόγος που το όνομα της καμπάνιας γράφεται στα αγγλικά είναι γιατί εκτός ένα μέλος της ομάδας, όλα τα υπόλοιπα οργανωτικά μέλη της καμπάνιας είναι από χώρες του εξωτερικού, στις οποίες και κατοικούν. Ωστόσο όλα τα μέλη είναι ένθερμοι υποστηρικτές της Skiathos Cat Welfare Association (SCWA), ορισμένοι έχουν υιοθετήσει γάτες από το καταφύγιο και επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Σκιάθο βοηθώντας εθελοντικά την οργάνωση αλλά και προωθώντας γάτες προς υιοθεσία στις χώρες τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Skiathos Cat Welfare Association αποτελεί μια καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία Βρετανών οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στο νησί της Σκιάθου.

Υπάρχει ένας ιδιαίτερα γενναιόδωρος δωρητής από το Ηνωμένο Βασίλειο που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο οποίος προτίθεται να προσφέρει ίσο ποσόν με το ποσό που θα συγκεντρωθεί στην καμπάνια, με ανώτατο όριο τις 12.500€. Στόχος λοιπόν είναι να συγκεντρωθούν 12.500€ και με την εξαιρετικά γενναιόδωρη συμβολή του ανώνυμου δωρητή το συνολικό ποσό να φτάσει στις 25.000€

Μπορείτε να δείτε τη σελίδα της καμπάνιας και να κάνετε τη δωρεά σας εδώ.

Όσοι δωρίσουν χρήματα θα μπουν σε μια κλήρωση για όμορφα συμβολικά δώρα σαν ένα μικρό «ευχαριστώ» για τη γεννιαόδωρη πράξη τους! Επιπλέον, οι 50 πρώτοι δωρητές θα λάβουν μια special ευχαριστήρια κάρτα από την ομάδα Sympónia. Ακόμη και το 1€ είναι σημαντική συμβολή και μπορεί να κάνει τη διαφορά.

 Οι φωτό και το βίντεο είναι του Philip Bloom.