ΔΙΕΘΝΕΣ
02/01/2018 21:30 EET | Updated 02/01/2018 21:47 EET

Δεκατρείς μαϊμούδες σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά σε πάρκο σαφάρι της Βρετανίας

AFP via Getty Images

Δεκατρεις μαϊμούδες πάτας ενός πάρκου σαφάρι στη νότια Αγγλία σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στο σπιτάκι τους, δέκα ημέρες μετά από μια παρόμοια πυρκαγιά στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου.

John Stillwell - PA Images via Getty Images

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας Ιανουαρίου ξέσπασε φωτιά στο σπιτάκι των μαϊμούδων πάτας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πάρκο Σαφάρι Γουόμπερν. «Τα μέλη του προσωπικού και οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο αλλά, προς μεγάλη απογοήτευση όλων, κανένα από τα δεκατρία ζώα δεν σώθηκε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Μπέντφορντσιρ, σήμανε συναγερμός γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, από τους φύλακες που περιπολούσαν στο πάρκο. «Συμπεράναμε ότι η πυρκαγιά πιθανότατα ξεκίνησε από μια γεννήτρια», σημείωσε η πυροσβεστική.

John Stillwell - PA Images via Getty Images

Το κτίριο όπου στεγάζονταν οι μαϊμούδες καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Όταν έφτασαν εκεί οι πυροσβέστες η στέγη του είχε ήδη καταρρεύσει.

Το πάρκο λειτούργησε κανονικά σήμερα –εκτός από τον περίβολο που είναι αφιερωμένος στη ζούγκλα– αφού κανένα άλλο ζώο δεν επηρεάστηκε από την πυρκαγιά.

Στις 23 Δεκεμβρίου, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, σκοτώθηκε ένα άαρντβαρκ. Τέσσερις σουρικάτες δεν βρέθηκαν και πιστεύεται ότι απανθρακώθηκαν από τη φωτιά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)