Χορηγούμενο από ΔΕΛΤΑ

ΔΕΛΤΑ: Στηρίζει την κοινωνία, με υπευθυνότητα και ευαισθησία

Στην πιο δύσκολη στιγμή μας, η ΔΕΛΤΑ αποδεικνύει έμπρακτα πως και μπορεί και θέλει να σταθεί δίπλα στην ελληνική οικογένεια, όπως το κάνει 68 χρόνια τώρα.
Huffpost GR

Οι συνθήκες των τελευταίων δύο μηνών άλλαξαν τις ζωές όλων μας, μια για πάντα. Αυτή τη δύσκολη για όλους εποχή η ΔΕΛΤΑ απέδειξε, έμπρακτα, για μία ακόμα φορά στα 68 χρόνια λειτουργίας της, πως βρίσκεται δίπλα μας και μας περιβάλλει με φροντίδα και αγάπη.

Άλλωστε, πρόκειται για μία εταιρεία που ποτέ δεν είχε ένα απρόσωπο προφίλ αφού ανά τα χρόνια έχει ταυτιστεί με κάθε έναν από τους εργαζόμενούς της αλλά και κάθε έναν από εμάς που εμπιστευόμαστε τυφλά τα προϊόντα της. Αυτή την εποχή, λοιπόν, η εταιρεία έχει δείξει ένα πρόσωπο ακόμα πιο ενωμένο έτσι ώστε οι παραγωγικές μονάδες να λειτουργούν αδιάλειπτα για να μην λείψουν σε κανέναν μας τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα, όπου στην Ελλάδα κι αν βρισκόμαστε.

Στην επιτυχία αυτή έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως η ΔΕΛΤΑ, με υπευθυνότητα, έλαβε από πολύ νωρίς μια σειρά μέτρων με σκοπό να προφυλάξει τους εργαζόμενους, οδηγούς, συνεργάτες, προμηθευτές, αλλά και όλη την εφοδιαστική αλυσίδα που εργάζεται καθημερινά, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της. Παράλληλα, επένδυσε σε συστήματα εργασίας από το σπίτι, για όσους ήταν αυτό εφικτό, με σκοπό να προφυλάξει τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Το ισχυρό μήνυμα του #menoumespiti αγκαλιάστηκε, σταδιακά, από ολόκληρη τη χώρα όμως αξίζει να αναφερθεί πως η ΔΕΛΤΑ στήριξε την απόφαση που μας σόκαρε όλους με μια γεμάτη αισιοδοξία καμπάνια.

«Εμείς στη ΔΕΛΤΑ φροντίζουμε υπεύθυνα για εσάς, ώστε εσείς να μένετε σπίτι, κοντά στους αγαπημένους σας, απολαμβάνοντας περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Η αξία των στιγμών κοντά στην οικογένεια και τους αγαπημένους μας είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια παύση από την καθημερινότητα, τα άγχη και τους φόβους μας, για να αναλογιστούμε τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή μας!»

Η καμπάνια με θέμα «για κάθε τι που αξίζει» έδωσε από την πρώτη στιγμή μια θετική χροιά στην καραντίνα,που δεν είναι άλλη από την ευκαιρία να απολαύσουμε ποιοτικό χρόνο στο σπίτι, μαζί με τους αγαπημένους μας. Πρόκειται άλλωστε για ένα μήνυμα απόλυτα συμβατό με το DNA της ΔΕΛΤΑ που βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στην ελληνική οικογένεια, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα για όλους. Η οικογένεια για τη ΔΕΛΤΑ αποτελεί μέγιστη αξία, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες περιόδους και αποτελεί πηγή αισιοδοξίας και ασφάλειας. Ωστόσο οι ενέργειες εταιρικής ευθύνης της, δεν λήγουν εδώ.

Προσφορά στο ΕΚΑΒ

Συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του Covid-19, η ΔΕΛΤΑ προσέφερε στο Υπουργείο Υγείας δύο υπερσύγχρονους φορητούς θαλάμους αρνητικής πίεσης, στηρίζοντας την ανάγκη ασφαλούς διακομιδής ασθενών με κορωνοϊό προς τα νοσοκομεία αναφοράς. Οι κάψουλες αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού από τον ασθενή στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λειτουργώντας σε συνθήκες αρνητικής ή θετικής πίεσης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν.Παπαευσταθίου και ο Δ/ντής Ιατρικών Υπηρεσιών Δ.Πύρρος, παραλαμβάνουν τους θαλάμους από τα στελέχη της ΔΕΛΤΑ Κ.Θεοχάρη, Δ/ντή Προμηθειών και Α.Βασιλακοπούλου, Δ/ντρια Εταιρικής Επικοινωνίας
Huffpost GR
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν.Παπαευσταθίου και ο Δ/ντής Ιατρικών Υπηρεσιών Δ.Πύρρος, παραλαμβάνουν τους θαλάμους από τα στελέχη της ΔΕΛΤΑ Κ.Θεοχάρη, Δ/ντή Προμηθειών και Α.Βασιλακοπούλου, Δ/ντρια Εταιρικής Επικοινωνίας

Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού Covid – 19, ειδικά από τη νησιωτική χώρα, η αεροδιακομιδή του ασθενούς είναι μονόδρομος και πρέπει να γίνει σε φορητό θάλαμο αρνητικής πίεσης (Patient Isolation Unit), ώστε να προστατευθούν ασθενείς και νοσηλευτές. Η δωρεά των δύο καψουλών από τη ΔΕΛΤΑ στο Υπουργείο Υγείας, έγινε σύμφωνα με τις επιθυμητές από το ΕΚΑΒ προδιαγραφές και έχει σκοπό να το ενισχύσει, ώστε να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες μεταφοράς ασθενών.

Κατά την παράδοση των θαλάμων από τη ΔΕΛΤΑ, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου δήλωσε:

«Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για τη σημαντική δωρεά της ΔΕΛΤΑ, αναφορικά με την κάλυψη βασικών αναγκών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και συγκεκριμένα του Τμήματος Αεροδιακομιδών, σε φορητούς θαλάμους αρνητικής πίεσης, ειδικά για τις εναέριες, αλλά και τις θαλάσσιες διακομιδές ασθενών με μεταδιδόμενα νοσήματα.

Τέτοιου είδους αξιόλογες πράξεις προσφοράς, ειδικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης του SARS-CoV-2, θα πρέπει να αναδεικνύονται ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια νευραλγικών φορέων της δημόσιας υγείας, όπως αυτός του ΕΚΑΒ. Τέτοιου είδους χειρονομίες αντικατοπτρίζουν τον αλτρουισμό, αλλά και την αλληλεγγύη για τους συνάνθρωπούς μας, απαραίτητα στοιχεία για την εξέλιξη της σημερινής κοινωνίας.

Για εμάς στο ΕΚΑΒ, κάθε τέτοιου είδους αξιέπαινη «χειρονομία», αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στη αλυσίδα των προσπαθειών μας (πολλές φορές κάτω από δύσκολες τεχνικό-οικονομικές συνθήκες) για τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης όλων των ανθρώπων που χρήζουν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.»

Φροντίδα σε παιδιά, ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες

Αντιλαμβανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν σε ιδρύματα και κοινωνικές δομές, καθότι παιδιά, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες βιώνουν συνθήκες απομόνωσης, η ΔΕΛΤΑ προχώρησε, ακόμα, σε πλήθος προσφορών των προϊόντων της.

Έτσι, καλύπτει από την αρχή της κρίσης αυτής μέχρι σήμερα, τις ανάγκες σε γαλακτοκομικά των 550 παιδιών που διαμένουν στο Χαμόγελο του Παιδιού και στα Παιδικά Χωριά SOS σε όλη την Ελλάδα. Με τον ίδιο τρόπο φροντίζουμε και 150 ηλικιωμένους που διαμένουν στο Γηροκομείο Αθηνών ενώ συνεχίζεται και η διαρκής προσφορά προς την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Huffpost GR

Παράλληλα, προσφέρει τρόφιμα προς τις δομές του Δήμου Αθηναίων - ΚΥΑΔΑ, Θεσσαλονίκης και πολλούς άλλους Δήμους και φορείς που παρέχουν βοήθεια σε απόρους, αστέγους, ηλικιωμένους και σε ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό αφού συνολικά σε ένα δίμηνο έχουν προσφερθεί 600.000 μερίδες προϊόντων ΔΕΛΤΑ, που ισοδυναμούν με 135 τόνους.

Παρ’όλα αυτά, η αγκαλιά της ΔΕΛΤΑ χωράει κι άλλη αγάπη, κι άλλη προσφορά. Έτσι, βρίσκεται πάντα, με συνέπεια, δίπλα στο καταναλωτικό κοινό μέσω του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΑ, επιδεικνύοντας περισσή ευαισθησία και αμεσότητα.

Αυτή η πρωτόγνωρη για όλους μας κρίση δεν άλλαξε μονάχα τις ζωές μας αλλά και τη στάση πολλών εταιρειών. Για εταιρείες, ωστόσο, όπως η ΔΕΛΤΑ που από τα πρώτα της βήματα στέκεται δίπλα μας ενεργά και έμπρακτα, η εποχή αυτή αποτελεί μια νέα πρόκληση στην οποία η ίδια δεν φοβάται να απαντήσει ανοίγοντας ακόμα περισσότερο την μεγάλη της αγκαλιά.

Με αμεσότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία, μέσα από πράξεις προσφοράς και φροντίδας προς τους συνανθρώπους μας, η ΔΕΛΤΑ βάζει το δικό της λιθαράκι ώστε να βγούμε όλοι από αυτή τη δοκιμασία δυνατοί και ασφαλείς!