ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16/04/2018 18:16 EEST | Updated 16/04/2018 18:24 EEST

Δήμαρχος Φούρνων: Η ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» κυματίζει κανονικά

Eurokinissi

Από τους δημοσιογράφους έμαθε ο δήμαρχος Φούρνων για το συμβάν που φέρεται να εκτυλίχθηκε στη βραχονησίδα «Μικρός ανθρωποφάς» σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφορικά με το κατέβασμα ελληνικής σημαίας από τη βραχονησίδα, Μικρός ανθρωποφάγος.

Ο κ. Ιωάννης Μαρούσης, διευκρίνισε μιλώντας στο site της Καθημερινής, πως η ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα κυματίζει κανονικά. Ο ίδιος, μαζί με κλιμάκιο του λιμενικού, βρέθηκε στο κοντινότερο σημείο των Φούρνων με την συγκεκριμένη βραχονησίδα και χρησιμοποίησε κυάλια για να το διαπιστώσει.

O δήμαρχος εξήγησε ότι είχε ενημερωθεί πριν από λίγες ημέρες μέσω των social media για την ενέργεια τριών ατόμων, να σηκώσουν ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα. «Ήταν τρία παιδιά που είχαν έρθει στο νησί για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει γίνει αντιληπτό κάτι τέτοιο», ήταν το σχόλιο εκπροσώπου των λιμενικών αρχών των Φούρνων, σε ερώτηση του kathimerini.gr σχετικά με την παρέμβαση της Τουρκικής ακτοφυλακής στο νησί.