Δημοφιλής instagrammer υπέστη εγκεφαλική μόλυνση στην Ταϊλάνδη

Το κόστος διακομιδής στη Βρετανία είναι υπέρογκο. Η κυβέρνηση, άφαντη.
Huffpost GR

H Ρεμπέκα Φόλτον, από τη Σκωτία είναι μια αρκετά δημοφιλής, 25χρονη instagrammer. Πριν λίγο καιρό ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη και τώρα, σύμφωνα με τον πατέρα της, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο το Πουκέτ και η ζωή της κινδυνεύει.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των γιατρών, μια λοίμωξη έχει προσβάλλει τον εγκέφαλό της και «κάθε μέρα είναι όλο και πιο αδύναμη» ενώ ο πατέρας της προσπαθεί να συγκεντρώσει 25.000 λίρες προκειμένου η κοπέλα να μπορέσει να μεταφερθεί με ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αναφέρουν οι Τimes. Δηλώνει μάλιστα απογοητευμένος και «αηδιασμένος» από την πλήρη έλλειψη στήριξης από τη βρετανική κυβέρνηση και την πρεσβεία.

Η αρχική εκτίμηση των γιατρών είναι πως η Φόλτον παρουσίασε αρχικά μια μόλυνση στο αυτί της και αυτή στη συνέχεια προχώρησε στον εγκέφαλο ενώ το πιθανότερο είναι πως θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. «Η κατάσταση της είναι περίπλοκη» όπως δήλωσε ο πατέρας της στον Independent.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, οι γιατροί περιμένουν ακόμη τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων την Τρίτη. Συγκεκριμένα πρόκειται για την καλλιέργεια του εγκεφαλονωτιαίου υγρού προκειμένου να αναγνωριστεί το βακτήριο που εκτιμάται πως έχει προσβάλει τον εγκέφαλο της 25χρονης η οποία είναι καταστολή τον περισσότερο καιρό.

Huffpost GR

Ο πατέρας της κοπέλας ταξίδεψε στην Ταϊλάνδη μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα υγείας που είχε η κόρη του ενώ αμέσως ξεκίνησε μια εκστρατεία προκειμένου να μπορέσει να συγκεντρώσει 25.000 λίρες για να μεταφερθεί η κόρη του στην Αγγλία αφού φυσικά αδυνατεί να ταξιδέψει με εμπορική πτήση. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περί τις 20.000 λίρες. Το δε συνολικό κόστος μεταφοράς της στη βρετανία εκτιμάται πως μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 60.000 λίρες.

Αδιαφορία από τη βρετανική κυβέρνηση

Η Φόλτον το τελευταίο διάστημα ταξίδευσε σε Ασία και Αυστραλία. Όταν έφτασε στην Ταϊλάνδη αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία. Εισήχθη στο νοσοκομείο αλλά ακόμη δεν είχε εκδοθεί η άδεια εργασίας για την οποία είχε κάνει αίτηση και είχε εγκριθεί, ώστε να μπορεί να έχει ιατροφαρμακευτικής κάλυψη στην Ταϊλάνδη.

Ο βρετανός βουλευτής Πωλ Μαστερτον, ο οποίος εκλέγεται στην περιφέρεια όπου ζει ο πατέρας της Φόλτον ενημερώθηκε για το θέμα και επικοινώνησε με τον Υπουργό Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. «Είναι μια φρικτή κατάσταση για έναν γονιό. Το γραφείο μου έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια» και όπως είπε έχει επικοινωνήσει και με όλους τους αρμόδιους. «Πρέπει να φέρουμε πίσω τη Ρεμπέκα».

Rebekah Fulton/Instagram, Facebook

Από την πλευρά του το Υπ.Εξωτερικών δηλώνει πως το τοπικό προξενείο συμβουλεύει και στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τον πατέρα της Φόλτον.

Ο πατέρας ωστόσο, υποστηρίζει πως τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε μέχρι την Τετάρτη καθώς η πρεσβεία θα είναι κλειστή για τους εορτασμούς τους Σονγκραμ (η Πρωτοχρονιά της Ταϊλάνδης).

Ο ίδιος σχολίασε την απάντηση ως «απαράδεκτη» αλλά και ετεροχρονισμένη.