Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ, θα ταφεί στην Αίγινα

Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο η εξόδιος ακολουθία, να γίνει δημοσία δαπάνη.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η σπουδαία ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, θα ταφεί στην Αίγινα, δίπλα στον σύζυγο της, τον Βρετανό κλασικό φιλόλογο Ρόντνεϊ Ρουκ, με τον οποίον μοιράστηκαν 43 χρόνια κοινής ζωής, μέχρι τον θάνατο του, το 2007.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο η εξόδιος ακολουθία, να γίνει δημοσία δαπάνη και ο υπουργός ανταποκρίθηκε αμέσως.

Η Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ, που αφήνει πλούσιο έργο, αναπολούσε συχνά το σπίτι της Αίγινας όπου περνούσε τα καλοκαίρια της παιδικής της ηλικίας. Όπως είχε γράψει «λέω πάντα ότι χρωστάω τον παράδεισό μου σε μια καταστροφή, αφού το κτήμα και το σπίτι μας στην Αίγινα ο πατέρας μου τα αγόρασε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, όταν με την ανταλλαγή των πληθυσμών ήρθε απ’ την πατρίδα του, τα Δαρδανέλια, όλη του η οικογένεια, γονείς κι αδελφές. Τυχαία βρήκε την Αίγινα και τους εγκατέστησε εκεί. Εκείνος βέβαια ζούσε από καιρό στην Αθήνα....»

Δημοφιλή