Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την καλλιέργεια και επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικασίες και την άδεια

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την καλλιέργεια και επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικασίες και την άδεια
Bloomberg via Getty Images

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση που επιτρέπει την καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα. Η ΚΥΑ καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια και επεξεργασία.

«H έγκριση για την παραγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, προμήθεια των πρώτων υλών και των ουσιών των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%, η παραγωγή, εισαγωγή και εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού, καθώς και η εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικής μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με αποκλειστικό σκοπό είτε την προμήθεια του κρατικού μονοπωλίου και την διάθεσή τους για ιατρικούς σκοπούς, είτε την εξαγωγή τους, χορηγείται ενιαία» αναφέρει η ΚΥΑ.

Περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες για όσους θέλουν να βγάλουν άδεια, τις προδιαγραφές αλλά και τις κυρώσεις σε περίπτωση παρατυπίας.

Την απόφαση υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί, Ν. Τόσκας, Αλ. Χαρίτσης Στ. Κοντονής Α. Ξανθός Β. Αποστόλου.

Το νομοσχέδιο για την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης ψηφίστηκε στις αρχές Μαρτίου με ευρεία πλειοψηφία.

Δημοφιλή