Δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση Νετανιάχου ευθύνεται για τη σφαγή, λένε 4 στους 5 Εβραίοι Ισραηλινοί

Θέλουν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
via Associated Press

Τέσσερις στους πέντε Εβραίοι Ισραηλινοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ευθύνονται για τη μαζική εισβολή τρομοκρατών της Χαμάς και τη σφαγή που ακολούθησε στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dialog Center που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Όπως αναφέρει η Jerusalem Post, στη συντριπτική τους πλειονότητα (86%) οι ερωτηθέντες, καθώς και το 79% των υποστηρικτών του συνασπισμού, είπαν ότι η αιφνιδιαστική επίθεση από τη Γάζα συνιστά αποτυχία της ηγεσίας της χώρας, ενώ το 92% είπε πως ο πόλεμος προκαλεί άγχος.

Επιπλέον, το 94% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την έλλειψη προετοιμασίας ως προς την ασφάλεια η οποία οδήγησε στην επίθεση στα νότια, με το 75% να θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στο πλαίσιο της οποίας ρωτήθηκαν 620 Εβραίοι Ισραηλινοί ανά τη χώρα, η πλειονότητα θεωρεί ότι ο Νετανιάχου θα έπρεπε να παραιτηθεί μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης «Ασπίδες Σιδήρου». Ένα 56% είπε ότι ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί στο τέλος του πολέμου, με το 28% των ψηφοφόρων του συνασπισμού να ασπάζονται αυτή την άποψη.

Δημοφιλή