Δημοσκοπήσεις και σενάρια αποσταθεροποίησης

Δημοσκοπήσεις και σενάρια αποσταθεροποίησης
Eurokinissi

Ικανοποίηση στους επιτελείς της ΝΔ προκάλεσαν τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης (ΣΚΑΙ - Pulse) που δείχνει την διεύρυνσης της διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Η αύξηση της διαφοράς κατά δυο μονάδες - σε σχέση με τα αποτελέσματα της ίδιας εταιρίας τον προηγούμενο μήνα - συνοδεύτηκε και με σημαντικές εισροές ψηφοφόρων στην γαλάζια δεξαμενή, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε αμετακίνητος στα προηγούμενα ποσοστά του και στο 21,5%.

Επιχειρώντας να διαβάσουν πίσω από τις γραμμές, στη ΝΔ εκτιμούν ότι η «λαμπερή εικόνα του πρωθυπουργού έχει θολώσει» και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τις επιλογές του.

Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα, την πρόσφατη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, αλλά και την φιέστα στο Ζάππειο με την «γραβάτα», γεγονότα για τα οποία στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι χτύπησαν το θυμικό των ψηφοφόρων λειτουργώντας αντίθετα από τις κεντρικές επικοινωνιακές επιδιώξεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Ειδικότερα στο Σκοπιανό, τα στελέχη της ΝΔ στέκονται ιδιαίτερα στο 40% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται να διαφωνεί με την συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που όχι μόνο έχουν κοπάσει, αλλά εντείνονται οι αποδοκιμασίες βουλευτών της συγκυβέρνησης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη βλέπουν ως ύστατη προσπάθεια πολιτικού αντιπερισπασμού την επίκληση εκ μέρους της κυβέρνησης, των σχεδίων για δήθεν αποσταθεροποίηση της χώρας από κοινού επιχειρηματικών συμφερόντων και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το 34% που συγκεντρώνει η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει η συγκεκριμένη εταιρία από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, αλλά και το γεγονός ότι τουλάχιστον 1 στους 3 πολίτες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο του 2015 τον έχουν εγκαταλείψει οριστικά.

Δημοφιλή