ΔΙΕΘΝΕΣ
02/12/2020 15:44 EET | Updated 02/12/2020 15:50 EET

Δεν γλυτώνουμε από τον Τραμπ: Τα λέμε ξανά σε τέσσερα χρόνια, είπε σε πάρτι του Λευκού Οίκου

Όσα είπε στο χριστουγεννιάτικο πάρτι του Λευκού Οίκου.

ANDREW CABALLERO-REYNOLDS via Getty Images

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε δηλώσεις που θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες και σίγουρα μέχρι τις επόμενες αμερικανικές εκλογές του 2024. 

Στο τελευταίο χριστουγεννιάτικο πάρτι του στον Λευκό Οίκο, ήταν ξεκάθαρος απέναντι στους καλεσμένους του. «Αυτά τα τέσσερα χρόνια ήταν υπέροχα. Θα προσπαθήσουμε να διανύσουμε μια τετραετία ακόμα. Ελπίζω να σας δω ξανά σε τέσσερα χρόνια». 

Το πλήθος των περισσότερων μελών της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών χαιρέτισε τη δήλωση.

Οι περισσότεροι πάντως το μετέφρασαν ως την παραδοχή της ήττας του από τον Τζο Μπάιντεν, που είναι και επίσημα ο νέος πλανητάρχης για την επόμενη τετραετία. 

 

Την περασμένη εβδομάδα, η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις χλεύασε την ιδέα μιας άλλης προσπάθειας του Τραμπ να ξαναγίνει πρόεδρος. 

Στιγμιότυπα από την ομιλία του Τραμπ καταγράφηκαν σε βίντεο το οποίο δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Σε αυτό φαίνονται δεκάδες άνθρωποι να έχουν στριμωχθεί στο Cross Hall του Λευκού Οίκου. Πολλοί από αυτούς δεν φορούσαν μάσκες, ενώ ένα άτομο ακούγεται να βήχει.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί εκλογικής απάτης παρά το γεγονός ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ είχε δηλώσει στο AP ότι το υπουργείο δεν είχε ενδείξεις νοθείας ή στοιχεία που θα άλλαζαν το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης στην οποία νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.