Δένδιας: Δημιουργία αντιαεροπορικού αντι-drone θόλου αλά Ισραήλ στην Ελλάδα

Τι αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας για το σχέδιο που έχει ήδη δρομολογηθεί.
via Associated Press

Στη δημιουργία θόλου αντί-drone αλά Ισραήλ στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Δένδιας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Μέσα στον σχεδιασμό μας υπάρχει η δημιουργία ενός αντιαεροπορικού συστήματος αναχαίτισης. Η χώρα πρέπει να κλείσει» σημείωσε. «Παρατηρώντας τους πολέμους στην Ουκρανία, εκτιμήσαμε ότι η χώρα έπρεπε να αποκτήσει έναν αντιαεροπορικό και αντι- drone θόλο» είπε ο κ. Δένδιας, τονίζοντας ότι έχει ήδη δρομολογηθεί.

«Πρέπει να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο, αλλά συγχρόνως να προχωρήσουμε με μεγάλα βήματα στη δημιουργία των θόλων», είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει προβλεφθείσα δαπάνη που εντάσσεται στην ατζέντα του 2030.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα έχει συγκεκριμένα δικαιώματα στο Αιγαίο που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Συγκεκριμένα, για τα θαλάσσια πάρκα σχολίασε: «Αν είναι δυνατόν να ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να προστατεύουμε το περιβάλλον των Κυκλάδων».

Λίγο αργότερα, ο υπουργός είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Πράσινου Ακρωτηρίου. Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία κυρίως στους τομείς της ασφάλειας.

.

Δημοφιλή