ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/06/2018 19:36 EEST

Δύο συλλήψεις για 36 διαρρήξεις εκκλησιών στην Κρήτη μέσα σε 4 μήνες

Eurokinissi

Στις 36 ανέρχονται οι διαρρήξεις εκκλησιών που φέρονται να διέπραξαν μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών στην Κρήτη ένας 33χρονος και ένας 36χρονος, που συνελήφθησαν στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του cretapost.gr, οι δύο Κρητικοί, είχαν διαρρήξει συνολικά 36 ναούς σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Σητεία, Οροπέδιο Λασιθίου, Μακρύ Γιαλό και δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Η σύλληψη έγινε την Τρίτη, όταν οι δύο δράστες προσπάθησαν – χωρίς επιτυχία – να «ανοίξουν» έναν ιερό ναό στο Οροπέδιο Λασιθίου με τους αστυνομικούς να τους εντοπίζουν και να τους συλλαμβάνουν. Πάνω τους βρήκαν και κατάσχεσαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι δύο άνδρες από τις 36 συνολικά διαρρήξεις ναών είχαν κλέψει χρήματα, κοσμήματα, τάματα και χρυσά αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 12.000 ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έβαζαν χέρι ακόμα και στο ελαιόλαδο που είχαν οι ναοί για τις ανάγκες λειτουργίας τους ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που κατά την προσπάθειά τους να διαρρήξουν τους ναούς προκαλούσαν φθορές.

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση ο 33χρονος δρούσε και μόνος του καθώς τον περασμένο χρόνο – από τον Σεπτέμβρη έως τον Νοέμβρη – είχε διαρρήξει τέσσερις ναούς στον Άγιο Νικόλαο.

Sponsored Post