Δύο συλλήψεις για συμβόλαια θανάτου της Greek Mafia

Ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα τρία άτομα.
Eurokinissi

Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησαν νωρίς το βράδυ της Τετάρτης τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ύστερα από την ταυτοποίησή τους για συμμετοχή σε δύο μαφιόζικες εκτελέσεις και μία απόπειρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, οι οποίοι κατηγορούνται από τις αρχές ότι συμμετείχαν ως φυσικοί αυτουργοί στις δολοφονίες του αποκαλούμενου «Θείου Τζο» τον Απρίλιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας, του 38χρονου με το προσωνύμιο «Ράμπο» και του κουνιάδου του στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο του 2023, αλλά και σε μία απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πιερία.

Πηγές ενημέρωσης της HuffPost αναφέρουν ότι το δακτυλικό αποτύπωμα του ενός βρέθηκε στη μηχανή, την οποία είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν στα Δερβενοχώρια, επειδή έπαθε βλάβη. Πρόκειται για έναν 39χρονο, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για λαθροδιακίνηση μεταναστών, ενώ είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία, εκβιασμό και ναρκωτικά.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι εκτός από τους δύο συλληφθέντες, οι ερευνητές της Ασφάλειας έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν ακόμα τρία άτομα.

Ο «Θείος Τζο» είχε πέσει νεκρός με δεκαπέντε σφαίρες από καλάσνικοφ στην αυλή του σπιτιού του το Πάσχα του 2022, όταν τέσσερις ένοπλοι είχαν προσεγγίσει και είχαν ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ. Ο «Ράμπο» και ο κουνιάδος του, στην είσοδο τού γκαράζ της πολυκατοικίας, όπου έμεναν στον Κορυδαλλό, την ώρα που επέστρεφαν με ένα θωρακισμένο τζιπ.

Δημοφιλή