"Δια πυρός" Μάτι 2018

"Δια πυρός" Μάτι 2018
Eurokinissi

Το πανέμορφο ΜΑΤΙ έγινε ένα σύγχρονο κρεματόριο...

Πριν λίγες ημέρες. Εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι, παγιδευμένοι στον πανικό και στην απόγνωση. Για ποια ψυχραιμία να μιλήσουμε; Κυριαρχεί ο τρόμος του χαμού και ο παραλογισμός θολώνει το νου. Έντρομοι διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει διαφυγή.

Ο πύρινος όλεθρος καταβροχθίζει ζωές και αναδεικνύει, για ακόμη μία φορά, την τραγική αδιαφορία των Δημόσιων ”Ταγών”. Αυτών των ανθρωπάριων, με η χωρίς γραβάτες, που χρόνια τώρα αναλαμβάνουν εξουσίες γαλάζιες, πράσινες, κόκκινες, μπορδοκόκκινες, πολύχρωμες, απολαμβάνοντας παχυλό μισθό και δείχνοντας προς το λαό ένα κιμπάρικο νταηλίκι ”άρχοντα”.

Και όταν έρθει η στιγμή για καταλογισμό ευθυνών, κοιτούν είτε να κρυφτούν ως ποντικοί, είτε να δείξουν με δηλώσεις σαχλαμάρας, την κενότητα που τους διακατέχει. Η πλήρης απομυθοποίηση της εξουσίας στο φόρτε.

Ο Εφιάλτης της Φωτιάς με τη βοήθεια αυτής της απίστευτης εγκληματικής ανικανότητας και αδιαφορίας τους, εξολόθρευσε Οικογένειες, Ψυχές, Περιουσίες, Όνειρα, Παρόν και Μέλλον. Και ετούτοι, γαλονάτοι και μη, με μαλλί κομοδινί ή φυσικό, βγαίνουν στα κανάλια για να δηλώσουν την υπερηφάνειά τους για τον τρόπο που λειτούργησαν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς. Σκέψου και να μην λειτουργούσαν δηλαδή...

Μαθαίνουμε ότι τον Μάϊο έγιναν ασκήσεις ”Δια πυρός 2018″ στην Πεντέλη για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης!! Και μετά την αξιολόγηση πήραν όλοι άριστα...Για το καλάθι των αχρήστων ως αποδείχθηκε λίγο καιρό αργότερα.

Δεκάδες άρθρα καθημερινά, εκατοντάδες σχόλια, δεκάδες τηλεοπτικές εμφανίσεις.Τι έπρεπε, τι δεν έπρεπε, τι έγινε, τι πρέπει να γίνει....ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ τελικά.

. Και οι προύχοντες της εξουσίας μιλούν για καταπάτηση και αυθαιρεσίες και ψάχνουν τον ένοχο στους νεκρούς, λέξη την οποία αποφεύγουν να εκστομίσουν χρησιμοποιώντας ”συνώνυμο”.

Και συ Κράτος γιατί συναίνεσες στην αυθαιρεσία και στο μπάζωμα και επέτρεψες την ανέγερση σπιτιών, το φράξιμο αυλών και παραλίας; Που ήσουν; Πόσο λαδώθηκαν οι αχόρταγοι ματαιόδοξοι υπάλληλοι σου;

Και συ Κράτος γιατί αντί να γκρεμίσεις το αυθαίρετο, του έδινες ρεύμα και νερό και εισέπραττες ΕΝΦΙΑ;

Και συ Κράτος, εσύ είσαι ο ένοχος...

Τα λόγια δεν έχουν πλέον κανένα νόημα ούτε αποτέλεσμα.

Τα συλλυπητήρια έχασαν και αυτά το νόημά τους μπροστά σε αυτή την σύγχρονη τραγωδία.Το βαρύ πένθος θα το σέρνουν οι παθόντες για όλη την, ουσιαστικά ανύπαρκτη, ζωή τους. Για όλους τους υπόλοιπους, θα γίνει μία μακρινή θύμηση του γεγονότος και θα ξεχαστεί. Έτσι εξάλλου είναι η ζωή.

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν ως Χώρα στο πνεύμα, στην ευσυνειδησία, στον επαγγελματισμό, στο ενδιαφέρον για να κάνουμε τη ζωή καλύτερη στην καθημερινότητά της, στον πολιτισμό, στην παιδεία με επακόλουθο και στην οικονομία.

Δυστυχώς ”ένας κούκος” δεν φέρνει την άνοιξη. Όσο και αν προσπαθούν οι ευσυνείδητοι, οι τίμιοι, οι πατριώτες, τα γρανάζια του συστήματος είναι τόσο σκουριασμένα που ζητούν συνεχώς ...λάδωμα...για μία από τα ίδια...

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστάθηκε το 1995. Πολύ αργότερα μετονομάσθηκε σε Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη. ”Προστασία” να σου πετύχει όμως...

Δημοφιλή