ΔΙΕΘΝΕΣ
12/03/2019 18:21 EET | Updated 12/03/2019 20:00 EET

Δια βίου αποκλεισμός από το γήπεδο σε φίλαθλο της Μπέρμινχαμ Σίτι

Η επέμβαση της ασφάλειας του γηπέδου ήταν άμεση.

Steve Feeney via Getty Images
Ο Πολ Μίτσελ μεταφέρεται εκτός αγωνιστικού χώρου.

Πρωτοφανές σκηνικό διαδραματίστηκε σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αγγλία το Σάββατο 10 Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πολ Μίτσελ, φίλαθλος της τοπικής ομάδας Μπέρμινχαμ Σίτι, εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του Σεντ Αντριους του Μπέρμινχαμ δέκα λεπτά μετά την έναρξη του τοπικού ντέρμπι και γρονθοκόπησε τον ποδοσφαιριστή Τζακ Γκρίλις της αντιπάλου ομάδας - Αστον Βίλλα.

Η επέμβαση της ασφάλειας του γηπέδου ήταν άμεση και ο εικοσιεφτάχρονος απομακρύνθηκε, συνελήφθη από την αστυνομία και την επομένη οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος, πατέρας ενός παιδιού δύο ετών, παραδέχτηκε την πράξη του, ζητώντας δημόσια συγγνώμη τόσο από τον ποδοσφαιριστή της Αστον Βίλλα, όσο και από την ίδια του την ομάδα. Παράλληλα εξήγησε πως δεν είχε σκοπό να προβεί σε αυτή την ενέργεια παρά μόνο να δώσει ψυχολογική ώθηση στους οπαδούς της αγαπημένης του Μπέρμινχαμ.

Η δικαστής, Αλισον Φίσερ, επέβαλε στον δράστη, ποινή φυλάκισης 14 εβδομάδων καθώς και χρηματικό πρόστιμο 100 λιρών, ποσό που πρέπει να καταβάλει άμεσα στο θύμα.

Την ίδια στιγμή, η ποδοσφαιρική ομάδα Μπέρμιχαμ Σίτι, εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία και αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, σύμφωνα με την οποία, ο Πολ Μίτσελ αποβάλλεται δια βίου από τους «κόλπους» της ομάδας καθώς δεν θα έχει καμία πρόσβαση σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά το κλάμπ.

Παράλληλα απαγορεύτηκε δια βίου η είσοδος και ενασχόληση με τα δρώμενα της ομάδας και σε φίλαθλο που έστελνε μέσω Twitter προσβλητικά μηνύματα στον Πολ Μίτσελ και την οικογένειά του, καθώς η διοίκηση της Μπέρμινχαμ Σίτι δήλωσε, πως δεν θα δείξει ανοχή σε αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Πηγή: HuffPost UK, The Daily TelegraphBirmingham City Football Club