ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/04/2018 09:26 EEST | Updated 17/04/2018 10:16 EEST

Διαδηλωτής βάζει κάτω και ξυλοκοπά ανελέητα αστυνομικό των ΥΜΕΤ. Οι βίαιες εικόνες που κατέγραψε με το κινητό του ένας πολίτης

Βίαιες εικόνες από τον ξυλοδαρμό άνδρα της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης της ΕΛΑΣ φαίνεται να κατέγραψε με το κινητό ένας δικηγόρος. 

Οι σκηνές που βλέπουμε στο βίντεο το οποίο ανάρτησε στο Facebook ο κ.Θανάσης Καρατσιώλης,  εκτυλίχθηκαν-όπως αναφέρει- στο εμπορικό κέντρο Πλατεία, στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και στο περιθώριο διαμαρτυρίας που είχε διεξαχθεί νωρίτερα, κατά της επίθεσης των ΗΠΑ στη Συρία. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Αρχικά στο βίντεο βλέπουμε διαδηλωτές να βρίσκονται εντός του χώρου του εμπορικού κέντρου, ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι περιορισμένη και δεν φαίνεται να υπάρχουν άνδρες των ΥΑΤ (ΜΑΤ) παρά μόνο των ΥΜΕΤ.

Κάποια στιγμή όμως η γωνία της λήψης αλλάζει και τότε βλέπουμε έναν άνδρα με κόκκινη μπλούζα να βρίσκεται πάνω από έναν άνδρα των ΥΜΕΤ και να τον χτυπά κατ′ επανάληψη και με δύναμη κυρίως- όπως τουλάχιστον φαίνεται- στο πρόσωπο ενώ ο αστυνομικός μοιάζει πως αδυνατεί να αντιδράσει.

Λίγο αργότερα το σημείο φθάνει ένας συνάδελφος του αστυνομικού που για να σταματήσει τον άνδρα που πραγματοποιεί την επίθεση και αρχίζει να τον χτυπάει με το γκλοπ.

«Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται και δημοσιοποιείται βίαιη επίθεση εναντίον αστυνομικού οργάνου στην Ελλάδα και δεν έχει προχωρήσει η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμο συνέβαινε αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους θα είχαν αντιδράσει άμεσα και ο δράστης θα είχε συλληφθεί» δήλωνε τη Δευτέρα στο thestival.gr συνδικαλιστής της ΕΑΥΘ. 

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, αστυνομικές πηγές στη Θεσσαλονίκη ανέφεραν πως η ευθύνη για το πρωτοφανές περιστατικό δεν βαρύνει τις δυνάμεις της ΥΜΕΤ αλλά τις δυνάμεις της Ασφάλειας. Αξιωματικός της ΓΑΔΘ δήλωσε στο thestival.gr ότι το τμήμα ενημέρωσης της Ασφάλειας δεν ενημέρωσε έγκαιρα τις δυνάμεις των ΜΑΤ και έτσι οι διαδηλωτές αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς της ΥΜΕΤ. Ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει ότι τη στιγμή που ο διαδηλωτής γρονθοκόπησε τον αστυνομικό δεν μπορούσε να γίνει σύλληψη. Έπρεπε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τον δράστη. 

Το βίντεο και η μακροσκελής περιγραφή του περιστατικού από το δικηγόρο που έκανε την ανάρτηση:

Πηγή: Thestival.gr