Διαρρήκτες έβαζαν σε κουβά με νερό τη σειρήνα του συναγερμού

Προσέγγιζαν καταστήματα, εταιρείες και σπίτια την ώρα που ιδιοκτήτες, υπάλληλοι και ένοικοι απουσίαζαν.
Eurokinissi

Οκτώ περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπων εξιχνίασαν τα στελέχη της Ασφάλειας, μετά τη σύλληψη ενός μέλους σπείρας κακοποιών και την ταυτοποίηση συνεργών του το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Διαρρηκτών ο 29χρονος συλληφθείς μαζί με έναν 35χρονο, που αναζητείται, και δύο ακόμα άτομα που ήδη βρίσκονται στη φυλακή, προσέγγιζαν καταστήματα, εταιρείες και σπίτια την ώρα που ιδιοκτήτες, υπάλληλοι και ένοικοι απουσίαζαν. Εάν στον χώρο υπήρχε συναγερμός, τοποθετούσαν τη σειρήνα του σε έναν κουβά με νερό, για να μην τους προδώσει, και στη συνέχεια έμπαιναν στο εσωτερικό του ”στόχου” τους και άρπαζαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο έβρισκαν. Για να αποφύγουν την ταυτοποίησή τους κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ στις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους, για να μην τους καταγράψει ο ”κοριός” της Αστυνομίας.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα, εταιρίες και οικίες σε Ομόνοια, Περιστέρι, Κηφισιά, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία και Μεταμόρφωση, ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Δημοφιλή