Διάσημοι χορογράφοι συμπράττουν με τους τελειόφοιτους της ΚΣΟΤ στην κεντρική σκηνή της Στέγης

Ο λόγος για την παράσταση «Remains of dreams», με την οποία κλείνει ο κύκλος σπουδών για το 2022.
Από την παράσταση «Remains of Dreams».
Από την παράσταση «Remains of Dreams».
ΚΣΟΤ

Με διαφορετικές ματιές και προσεγγίσεις χορογραφούν τους τελειόφοιτους της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης οι Ιωάννης Μανταφούνης, Μάρκο Γκέκε και Ρέινερ Βερ. Ο λόγος για την παράσταση «Remains of dreams», με την οποία κλείνει ο κύκλος σπουδών για το 2022 και θα πραγματοποιηθεί στις 16 και στις 17 Ιουλίου στις 20.30, στην κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Το κομμάτι AliMia του Ιωάννη Μανταφούνη δημιουργεί ένα φανταστικό κόσμο ιδεών, εικόνων και ανθρώπινων σχέσεων προβάλλοντας το ιδανικό του «ελεύθερου σώματος»

Το κομμάτι Blushing του Μάρκο Γκέκε διερευνά τι συμβαίνει σε ένα άτομο όταν κοκκινίζει. Πώς αυτό μπορεί να προκληθεί από μια λέξη ή μια κίνηση;

Το κομμάτι Broken Circle του Ρέινερ Μπερ πραγματεύεται όσα συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει διέξοδος και μέσα μας οι κοινωνικοί δεσμοί καταρρέουν. Πάντα όμως υπάρχει η ελπίδα για ό,τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τα τείχη που έχουν υψωθεί.

Ερμηνεύουν:

Γιαννακάκου Δανάη, Cypi Lasandra, Βαρουχάκης Μύρωνας, Βασιλειάδης Γιάννης Γιαννούλα Μαίρη, Γονίδης Νίκος, Δερέσκος Γιωργής, Δήμος Χάρης, Καλλιντέρη Βασιλική, Καφενταράκη Νεφέλη, Κλάδη Μαρίνα, Μήλου Αναστασία, Μίτας Γιώργος, Μουχτούρη Φωτεινή, Νικολάου Δανάη, Νικολόπουλος Διονύσιος, Ντόγκας Σπύρος, Παπασακελλαρίου Αναστασία, Ρίζου Σεμίνα.

Η αφίσα της παράστασης «Remains of dreams».
Η αφίσα της παράστασης «Remains of dreams».
ΚΣΟΤ

Λίγα λόγια για την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ)

Η Κ.Σ.Ο.Τ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στεγάζεται στην οδό Ομήρου 55, στην Αθήνα, στο ιστορικό κτήριο της Κούλας Πράτσικα, ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες της σύγχρονης χορευτικής εκπαίδευσης.

Στην Κ.Σ.Ο.Τ λειτουργούν δύο τμήματα σπουδών: το Προεπαγγελματικό, όπου φοιτούν παιδιά από 10 έως 17 ετών παράλληλα με το σχολείο τους, και το Επαγγελματικό, όπου φοιτούν, μετά το πέρας των σπουδών τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μελλοντικοί επαγγελματίες του χώρου.

Και στα δύο τμήματα η φοίτηση είναι δωρεάν και γίνεται κατόπιν εξετάσεων.

Οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν στελεχώσει και στελεχώνουν τις καλύτερες ομάδες ως χορευτές ανά τον κόσμο και έχουν αναδειχτεί ως σημαντικοί χορογράφοι, καθηγητές και θεωρητικοί του χορού.

Διοικητικό συμβούλιο Κ.Σ.Ο.Τ

Αντιπρόεδρος: Βικτωρία Ζυγούρου Καρτάλη

Μέλη: Νικόλαος Ξανθούλης, Παναγιώτης Σταυρόπουλος , Ελένη Τζάνου

Διευθυντής Κ.Σ.Ο.Τ

Δάφνις Κόκκινος

Info:

Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης

«Remains of dreams»

Onassis Stegi Κεντρική Σκηνή

Είσοδος Δωρεάν - Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Διάρκεια 80’

Πήγαινε στην αρχική σελίδα