ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/12/2017 16:42 EET | Updated 23/12/2017 16:47 EET

Διασώθηκαν οι ναυτικοί του πλοίου που προσάραξε στο Τραγονήσι Μυκόνου

Η διάσωση έγινε υπό πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες

Eurokinissi

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των 12 αλλοδαπών ναυτικών του πλοίου «LITTLE SEYMA» που είχε προσαράξει στη βραχονησίδα Τραγονήσι, κοντά στη Μύκονο.

 

 Στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατάφεραν να περισυλλέξουν το πλήρωμα ( 9 Ουκρανούς και 3 υπηκόους Αζερμπαϊτζάν) από τη νησίδα, που είχε καταφύγει με σωστικό σκάφος του πλοίου.

Τα πέντε στελέχη της ΜΥΑ μαζί με τα επτά μέλη της ΕΜΑΚ μετέβησαν στη Μύκονο με ελικόπτερο Σινούκ από τα Μέγαρα. Στη Μύκονο τα μέλη της ΕΜΑΚ επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα προκειμένου να επιχειρήσουν τη διάσωση των ναυτικών ενώ τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών σε ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος.

Το ελικόπτερο με τους άνδρες της ΕΜΑΚ παρά το γεγονός ότι κατάφερε να φθάσει στο σημείο όπου είχε προσαράξει το πλοίο δεν κατάφερε να κάνει την περισυλλογή των ναυτικών οι οποίοι τελικά περισυνελέγησαν σώοι και καλά στην υγεία τους από το αλιευτικό σκάφος με τη συνδρομή ανδρών της ΜΥΑ.

Οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται προσαραγμένο το φορτηγό πλοίο εξακολουθούν να είναι δυσμενείς ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το LITTLE SEYMA που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)