Διαθέσιμο το νέο Mazda CX-60 και με κινητήρα πετρελαίου

Το εξακύλινδρο εν σειρά μοτέρ 3.3 lt, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις 200 και 245 ίππων.
MAZDA

Ένα μεγάλο σε κυβισμό μοτέρ, 3.3lt, εφοδιάζει το Mazda CX-60, που αποτελεί την πρόταση της ιαπωνικής μάρκας στα πολυτελή SUV.

Πέρα από την έκδοση Plug in Hybrid του μοντέλου, που συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 2.5lt με ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας συνολικά 327hp, η Mazda λανσάρει και δύο εκδόσεις με το κινητήρα πετρελαίου e-Skyactiv D.

Ουσιαστικά μιλάμε για ένα ολοκαίνουργιο εξακύλινδρο εν σειρά μοτέρ 3,3lt, με καινοτόμες τεχνολογίες καύσης.

Χρησιμοποιώντας το concept «right sizing», που βελτιστοποιεί τον κυβισμό, την απόδοση της καύσης και της ισχύος, έχει κατά μήκος εγκατεστημένο κοινό σύστημα ηλεκτρικού άμεσου ψεκασμού και προσφέρεται σε δύο επιλογές ιπποδύναμης, με 200hp/147kW και πίσω κίνηση και με 254hp/ 187kW και σύστημα τετρακίνησης Mazda i-Activ AWD.

Mazda

Παράλληλα, είναι και ήπια υβριδικός, με καινούργιο 48Volt M Hybrid Boost system, για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Την ίδια στιγμή, με τη νέα, υψηλής καινοτομίας και ανεπτυγμένης τεχνολογίας ανάφλεξη -DCPCI (Distribution-Controlled Partially Premixed Compression Ignition)- βελτιώνει ακόμα περισσότερο την απόδοση του κινητήρα, τις εκπομπές και την οικονομία σε καύσιμο, επιτυγχάνοντας θερμική απόδοση πάνω από 40%.

Το μοτέρ και στις δύο εκδόσεις, συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ως προς τις επιδόσεις, η κορυφαία σε ισχύ έκδοση επιταχύνει σε 7,4 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 219 χλμ./ώρα, μέση κατανάλωση πετρελαίου 4,7 λίτρα/100χλμ. και 137 γρ./χλμ. εκπομπές CO2. Η δε έκδοση των 200 ίππων, έχει ίδια μέση κατανάλωση καυσίμου, αλλά λίγο λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (128 γρ./χλμ.).

Οσον αφορά την υψηλή ροπή του κινητήρα, της τάξης των 550 Nm, στην ισχυρότερη έκδοση, δίνει στο CX-60 ικανότητα ρυμούλκησης βάρους μέχρι 2.500 κιλά.

Καταλήγοντας, οι τιμές ξεκινούν από τις 49.432 ευρώ.

Δημοφιλή