Διευθύνων σύμβουλος ανέβασε δακρυσμένη selfie στο LinkedIn μετά από απόλυσεις και έγινε viral

H ανάρτησή του έχει λάβει πάνω από 9.700 σχόλια και 50.000 αντιδράσεις.
.
.
LinkedIn

Μεγάλη συζήτηση στο διαδίκτυο προκάλεσε ένας διευθύνων σύμβουλος, αφότου δημοσίευσε μια selfie με τον εαυτό του να κλαίει, στο LinkedIn, μετά τις απολύσεις που έκανε στην εταιρεία του.

Πρόκειται για τον Μπράντεν Γουόλακε, επικεφαλής του εταιρείας μάρκετινγκ Hypersocial που μοιράστηκε τη φωτογραφία την Τετάρτη (10/8) και έκτοτε η ανάρτησή του έχει λάβει πάνω από 9.700 σχόλια και 50.000 αντιδράσεις, αναφέρει η NYPost.

Ορισμένοι συγκινήθηκαν από την κίνησή του, τη θεώρησαν «αληθινή», ενώ άλλοι σχολίασαν πως είναι άκρως υποκριτική, έχει ως στόχο να καταστήσει τον CEO συμπαθή την ώρα που εκείνοι έχουν ανάγκη συμπόνοιας είναι οι απολυμένοι υπάλληλοι.

Υπήρξαν και εκείνοι που έγραψαν πως είναι «εκτός πραγματικότητας» και δεν θα έπρεπε να έχει αυτή τη θέση, αν δεν μπορεί να αντέξει τις ευθύνες που αυτή συνεπάγεται.

«Αυτή είναι η πιο ευάλωτη στιγμή μου που θα μοιραστώ ποτέ. Αμφιταλαντευόμουν για το αν θα τη δημοσιεύσω ή όχι. Μόλις χρειάστηκε να απολύσουμε μερικούς από τους υπαλλήλους μας. Είδα πολλές απολύσεις τις τελευταίες εβδομάδες στο LinkedIn. Οι περισσότερες από αυτές οφείλονται στην οικονομία ή κάποιον άλλο λόγο. Ο λόγος για τις δικές μας απολύσεις; Εγώ φταίω», έγραψε ο Γουόλακε δίπλα στη φωτογραφία με τα δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό του.

Περιγράφοντας τις απολύσεις ως το «πιο δύσκολο πράγμα» που χρειάστηκε ποτέ να κάνει, ο Γουόλακε είπε ότι αγαπούσε τους υπαλλήλους του και σχολίασε πως «θα ήταν πιο εύκολο για αυτόν» αν ήταν ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης που είχε ως μοναδικό γνώμονα τα χρήματα και «δεν νοιαζόταν για το ποιον θα πλήγωνε στην πορεία».

Ορισμένοι χρήστες του LinkedIn χλεύασαν την ανάρτηση του Γουόλακε, χαρακτηρίζοντάς τον «εκτός πραγματικότητας» και «αλλόκοτο» ή πρότειναν να επικεντρωθεί στη βοήθεια των απολυμένων υπαλλήλων του και όχι στο πως η κατάσταση επηρέασε τον ίδιο.

Άλλοι υποστήριξαν τον Γουόλακε, λέγοντας ότι καταλαβαίνουν πως η απόλυση ανθρώπων είναι μια συναισθηματική έντονη διαδικασία, και επαίνεσαν τη στάση που τήρησε δημοσίως.

Μεταξύ αυτών και ένας από τους πρώην υπαλλήλους του, ο Νόα Σμιθ, ο οποίος υπερασπίστηκε τον πρώην διευθυντή του και έγραψε ότι θα ήθελε να εργάζεται μόνο για διευθυντές σαν αυτόν.

«Για όσους θα ήθελαν να με προσλάβουν, ενδιαφέρομαι να δουλέψω μόνο για ανθρώπους σαν τον Μπράντεν Γουόλακε που έχει θετική στάση ζωής. Δεν ενδιαφέρομαι να δουλέψω για εσάς αν πιστεύετε ότι το να δουλεύετε περισσότερες ώρες ΜΟΝΟ για να βγάλετε περισσότερα χρήματα είναι ο πιο πολύτιμος τρόπος να περάσετε τον χρόνο σας».

Ο Γουόλακε συμπλήρωσε το αρχικό του μήνυμα με μια επόμενη ανάρτηση, λέγοντας: «Γεια σε όλους, ναι, είμαι ο κλαψιάρης CEO. Όχι, η πρόθεσή μου δεν ήταν να το κάνω αυτό για μένα ή να θυματοποιήσω τον εαυτό μου. Λυπάμαι που φάνηκε έτσι. Δεν είχα δικαίωμα να δημοσιεύσω τα ονόματα των εργαζομένων», συνέχισε. Αυτό που θέλω να κάνω τώρα, είναι να προσπαθήσω να βελτιώσω αυτή την κατάσταση και να ξεκινήσω μία ανάρτηση για τους ανθρώπους που ψάχνουν για δουλειά».