Δεύτερο κύμα απολύσεων στο Netflix μετά την απώλεια συνδρομητών

Παρά ταύτα, εξακολουθεί να κινείται «επιθετικά» δηλώνοντας ότι το 2022 θα δαπανήσει σε πρωτότυπο περιεχόμενο 17 δισεκατομμύρια δολάρια.
Dado Ruvic via Reuters

Ένα μήνα μετά το πρώτο κύμα απολύσεων τον περασμένο Μάιο οπότε και έχασαν τη δουλειά τους 150 υπάλληλοι, καθώς και δεκάδες εξωτερικοί συνεργάτες όπως και εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης, το Netflix προχώρησε την Πέμπτη 23 Ιουνίου, σε νέες απολύσεις, αυτή τη φορά 300 εργαζομένων, περίπου το 4% του εργατικού δυναμικού. Οι περικοπές αφορούν διάφορα τμήματα της εταιρείας, με το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων εργασίας να έχει χαθεί στις ΗΠΑ. Ο γίγαντας του streaming που απασχολεί παγκοσμίως 11.000 υπαλλήλους είχε προαναγγείλει ότι θα ακολουθήσει νέο κύμα απολύσεων μέσα στη χρονιά καθώς, όπως ανέφερε η εταιρεία προσπαθεί να κάνει αναπροσαρμογές μετά την πτώση των μετοχών της.

«Σήμερα δυστυχώς απολύσαμε περίπου 300 υπαλλήλους», δήλωσε στο Variety εκπρόσωπος της πλατφόρμας. «Ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στην επιχείρηση, κάναμε αυτές τις προσαρμογές προκειμένου τα κόστη μας να ακολουθήσουν τη βραδύτερη αύξηση των εσόδων μας. Είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έχουν κάνει για το Netflix και εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση».

Το Netflix έχει χάσει σχεδόν το 70% της αξίας του από τότε που ανακοίνωσε ότι έχασε 200.000 συνδρομητές στο τέλος του πρώτου τριμήνου και αναμένεται να χάσει ακόμη 2 εκατομμύρια συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο.

Παρά ταύτα, εξακολουθεί να κινείται «επιθετικά» δηλώνοντας ότι το 2022 θα δαπανήσει σε πρωτότυπο περιεχόμενο 17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά από χρόνια απόλυτης κυριαρχίας στον πόλεμο του streaming και παρότι με 220 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως, παραμένει ο ξεκάθαρος ηγέτης στην εν λόγω αγορά, το Netflix έχει πλέον να αντιμετωπίσει σοβαρό ανταγωνισμό από πλατφόρμες όπως το Disney+, το Peacock, το Paramount+ και το HBO Max, όχι μόνο επειδή το κοινό έχει τη δυνατότητα περισσότερων επιλογών, αλλά επιπλέον γιατί και οι άλλες πλατφόρμες προσφέρουν τίτλους (ταινίες και σειρές) υψηλού προϋπολογισμού.

Ωστόσο το Netflix δεν είναι η μοναδική εταιρεία του Χόλιγουντ που κάνει απολύσεις εν μέσω του χάους της Wall Street. Το Discovery, η πλατφόρμα της Warner Bros έκανε πρόσφατα απολύσεις στελεχών, καθώς προσπαθεί να μειώσει το κόστος και το χρέος της μετά τη συγχώνευση με τη WarnerMedia που οδήγησε στη δημιουργία της νέας εταιρείας την περασμένη άνοιξη.

Με πληροφορίες από Variety, BBC

Δημοφιλή