ΔΙΕΘΝΕΣ
21/05/2015 10:34 EEST | Updated 21/05/2015 10:34 EEST

Βραζιλία: Αποκεφαλισμένος βρέθηκε μπλόγκερ που ερευνούσε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

www.flickr.com/photos/hampos/147791816/" data-caption="Caos em São Paulowww.flickr.com/photos/hampos/147791816/" data-credit="openDemocracy/Flickr">

Η Αστυνομία της Βραζιλίας βρήκε το νεκρό σώμα ενός αγνοούμενου μπλόγκερ που ερευνούσε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Το πτώμα του Evany José Metzker βρέθηκε ημίγυμνο έξω από την πόλη Padre Paraíso και, σύμφωνα με τον Independent, το κεφάλι του βρισκόταν σε απόσταση 100 μέτρων από το σώμα του.

Ο Metzger, ο οποίος διατηρούσε το μπλογκ «Coruja do Vale » (Η κουκουβάγια της κοιλάδας), λέγεται ότι διερευνούσε ένα κύκλωμα πορνογραφίας ανηλίκων της περιοχής.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και οι «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα», καλούν τις αρχές της χώρα να προχωρήσουν σε ενδελεχή έρευνα της δολοφονίας του άνδρα.

«Γίνονται πολλοί φόνοι εδώ. Νομίζω ότι κίνητρο, δεδομένης της βαρβαρότητας με την οποία έγινε το έγκλημα, ήταν το γεγονός ότι βρήκε κάτι», φέρεται να είχε πει η σύζυγος του μπλόγκερ, Hilma Chaves Silva Borges.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με τους «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα», η Βραζιλία είναι η τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα για τους δημοσιογράφους στην Λατινική Αμερική, με το Μεξικό και την Κολομβία να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.