ΔΙΕΘΝΕΣ
09/04/2017 13:19 EEST | Updated 09/04/2017 13:19 EEST

Πεινασμένοι καρχαρίες διέκοψαν Πρωτάθλημα σερφ στην Αυστραλία και έσπειραν τον πανικό

Peter_Nile via Getty Images
attack great white shark

Το δεύτερο πρωτάθλημα σερφ στην Αυστραλία για φέτος διακόπηκε, όταν δεκάδες σολομοί και τόννοι άρχισαν να κολυμπούν κοντά στις σανίδες των αθλητών, προσελκύοντας καρχαρίες.

«Ολόκληρος ο κόλπος είναι γεμάτος από σολομούς και τόννους και όλα τρέφονται. Ανάμεσά τους βρίσκονται μερικοί μικρότεροι καρχαρίες και προσπαθούμε να εντωπίσουμε τυχόν μεγαλύτερους καρχαρίες αυτή την στιγμή. (Ο αγώνας) έχει μετατραπεί σε τρελό φαγοπότι στην μέση του κόλπου. Πρώτα έρχεται η ασφάλεια και θα ξαναβγάλουμε τους παίκτες σε 20 λεπτά, μέχρι να απομακρυνθούν τα ψάρια», δήλωσε ο κριτής του Πρωταθλήματoς Margaret River Pro, Ριτς Πόρτα.

Ο συναγερμός σήμανε όταν ένας από τους σέρφερ, γνωστός με το όνομα Αντίνο, άρχισε να παρατηρεί αναταραχή στην επιφάνεια του νερού. Σύντομα κατάλαβε πως κάτω από τα πόδια του ψάρια διαφόρων μεγεθών άρχισαν να τρώνε το ένα το άλλο, ανάμεσά τους και ορισμένοι καρχαρίες. «Υπάρχουν καρχαρίες εκεί έξω», φώναξε, προκαλώντας πανικό ακόμα και στους ντόπιους, που έχουν συνηθίσει την παρουσία των αρπαχτικών στον ωκεανό. Νικητής τελικά ανακηρύχτηκε ο Τζον Τζον Φλόρενς, ένας από τους πιο γνωστούς σέρφερ του κόσμου.