ΔΙΕΘΝΕΣ
18/11/2016 08:20 EET | Updated 18/11/2016 08:20 EET

Η Ρωσία ίσως δοκιμάσει το ΝΑΤΟ πριν ανέβει ο Τραμπ στην εξουσία προειδοποιεί η Λιθουανία

ASSOCIATED PRESS
Russian army musicians walk past a World War II T-34 tank prior to a rehearsal for the Victory Day military parade which will take place at Dvortsovaya (Palace) Square on May 9 to celebrate 71 years after the victory in WWII, in St. Petersburg, Russia, Thursday, April 28, 2016. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)

Η Λιθουανία εξέδωσε προειδοποίηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ίσως προσπαθήσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ τις λίγες εβδομάδες που απέμειναν πριν ανέβει ο Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Λίνας Λινκβίτσιους,, δήλωσε ότι είναι «πολύ ανήσυχος» για τις χώρες της Βαλτικής και για το Χαλέπι. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Λιθουανία εκφράζει ένα τέτοιο φόβο, καθώς έχει ήδη εκδώσει εγχειρίδια που δίνουν οδηγίες στους πολίτες για το πως να αντιμετωπίσουν μια ρωσική εισβολή. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η Ρωσία μετέφερε όπλα στο Καλινιγκράντ, το οποίο συνορεύει με τη Λιθουανία.

«Η Ρωσία δεν είναι υπερδύναμη, είναι υπερ-πρόβλημα», δήλωσε ο Λινκβίτσιους.

Οι Λιθουανοί παρακολουθούν εδώ και καιρό τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ και είχαν προειδοποιήσει ότι μια νίκη Τραμπ θα μπορούσε να είναι καταστροφική για τις χώρες της Βαλτικής. Αυτό που φοβούνται είναι ότι ο Τραμπ θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί η Συμμαχία και να μείνουν ανυπεράσπιστες οι γειτονικές χώρες της Ρωσίας, αλλά και η Συρία.

«Οι χώρες που κατανοούν καλύτερα τις ρωσικές προθέσεις είναι αυτές που βρίσκονται δίπλα στη Ρωσία», τόνισε ο Λινκβίτσιους.

Sponsored Post