ΔΙΕΘΝΕΣ
19/06/2015 10:03 EEST | Updated 25/06/2015 11:54 EEST

Βρετανία: Άνδρας έπεσε από το σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου της British Airways

ASSOCIATED PRESS
A British Airways Airbus A380 jet liner performs its demonstration flight during the 50th Paris Air Show at Le Bourget airport, north of Paris, Tuesday, June 18, 2013. (AP Photo/Francois Mori)

Ένας άνδρας έπεσε από το σύστημα προσγείωσης ενός επιβατικού αεροπλάνου της British Airways που είχε ξεκινήσει από την Νότια Αφρική με προορισμό το Λονδίνο. Το αποτέλεσμα ήταν να προσγειωθεί στην ταράτσα μιας εταιρείας παροχής ίντερνετ στο Δυτικό Λονδίνο και να χάσει την ζωή του.

«Δεχτήκαμε κλήση στις 9.35 π.μ. την Πέμπτη 18 Ιουνίου στην οδό Kew στο Richmond με αναφορές ότι βρέθηκε πτώμα. Οι αρχές και οι υπηρεσίες ασθενοφόρων βρήκαν το σώμα ενός νεκρού άνδρα στην οροφή ενός συγκροτήματος εταιρειών. Ο θάνατος αυτή την στιγμή αντιμετωπίζεται ως ανεξήγητος», δήλωσε η Scotland Yard.

Ένας ακόμα λαθρεπιβάτης ηλικίας 25-30 ετών κατάφερε να ταξιδέψει στο Λονδίνο κρυμμένος στο σύστημα προσγείωσης του ίδιου αεροπλάνου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Στον παρόντα χρόνο παραμένει σε σοβαρή κατάσταση. Γίνονται ανακρίσεις για να βρεθεί η ταυτότητά του», ανέφερε εκπρόσωπος των αρχών.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η εταιρεία British Airways ισχυρίζεται ότι τηρεί όλους τους κανονισμούς ασφαλείας ώστε να μην λαμβάνουν χώρα τέτοια περιστατικά και τόνισε ότι σε συνεργασία με την αστυνομία διερευνά τα γεγονότα «αυτής της πολύ σπάνιας περίπτωσης».

Το 2012 ένας άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από το σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου της ίδιας εταιρείας που είχε ξεκινήσει από την Ανγκόλα με προορισμό το Λονδίνο.