ΔΙΕΘΝΕΣ
28/05/2016 14:39 EEST | Updated 28/05/2016 15:40 EEST

Να γιατί πρέπει να κλείνεις πάντα το καπάκι: Όσα ζώα μπορεί να βρει κανείς στη λεκάνη της τουαλέτας

Akihiro Sugimoto/Aflo via Getty Images
Japanese toilet

Πριν από μερικές δεκαετίες άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη ότι στο αποχετευτικό σύστημα της Νέας Υόρκης κυκλοφορούν αλιγάτορες που συχνά εισέρχονται στα διαμερίσματα όταν οι ένοικοι αφήνουν τα καπάκια της λεκάνης ανοιχτά. Η ιστορία τελικά απέδειξε ότι είναι αστικός μύθος, όμως, σύμφωνα με το BBC, ο εφιάλτης ότι κάποιο ερπετό ή τρωκτικό μπορεί να εισέλθει μέσω των σωληνώσεων στο σπίτι μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Η εύρεση φιδιών και επικίνδυνων αραχνοειδών σε τουαλέτες είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε ορισμένα μέρη του πλανήτη. Όπως εξήγησε στο BBC ένας Αυστραλός που διατηρεί κέντρο διαχείρισης τέτοιου είδους κρίσεων στο Κουίνσλαντ, η λεκάνη της τουαλέτας έχει ελάχιστο νερό στον πάτο της και τα ζώα που κυκλοφορούν στις σωληνώσεις μπορούν εύκολα να περάσουν κολυμπώντας το στόμιο.

Διαβάστε ακόμα:

Εάν τώρα όσοι από εσάς ζείτε στην Αθήνα ή κάποια άλλη πόλη σκέφτεστε ότι δεν κινδυνεύετε επειδή δεν κυκλοφορούν φίδια και δηλητηριώδεις αράχνες γύρω από το σπίτι σας, καλύτερα να αναθεωρήσετε. Στις περισσότερες πόλεις του κόσμου είναι πολύ συνηθισμένο, σύμφωνα με το BBC, ποντίκια και αρουραίοι να τριγυρίζουν στις σωληνώσεις των σπιτιών και να εισέρχονται στα σπίτια από το στόμιο της λεκάνης της τουαλέτας. Σε πόλη της Ιρλανδίας μάλιστα οι αρχές είχαν αναγκαστεί να δώσουν οδηγίες στους κατοίκους να κλείνουν το καπάκι της τουαλέτας και να τσεκάρουν την λεκάνη πριν καθίσουν, όταν ένας αρουραίους δάγκωσε τα οπίσθια ενός συνταξιούχου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, παρ' όλο που η φήμη για τους αλιγάτορες στη Νέα Υόρκη μάλλον δεν είναι αληθινή, την δεκαετία του 1980 είχε εντοπιστεί κροκόδειλος στους υπονόμους κάτω από τη γέφυρα «Pont Neuf».