ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/09/2016 04:46 EEST | Updated 04/09/2016 04:46 EEST

Ντάισελμπλουμ: Φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας

ASSOCIATED PRESS
Dutch Finance Minister and chair of the eurogroup finance ministers Jeroen Dijsselbloem arrives for an Economic and Financial Affairs Council meeting at the EU Council building in Brussels, Belgium, Tuesday, July 12, 2016. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Τα πρώτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης έχουν αρχίσει ήδη να διαφαίνονται στην Ελλάδα, δήλωσε στο Bloomberg ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εκτιμώντας πως η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες και θα χρειαστεί χρόνος, ωστόσο οι προσπάθειες πάνω σε αυτό το κομμάτι συνεχίζονται, προσθέτοντας ότι εάν γίνουν τα επιπλέον βήματα που έχουν συμφωνηθεί, οι επόμενες δόσεις είναι έτοιμες.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, ερωτηθείς για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ τόνισε ότι είναι «κρίσιμο» η ελληνική στατιστική αρχή να κάνει τη δουλειά της ανεξάρτητα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν νομίζω ότι μπορούμε να κατηγορήσουμε την παρούσα κυβέρνηση για την κατάσταση...δεν είναι εκείνη που την προκάλεσε».

Sponsored Post