ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/10/2020 15:09 EEST | Updated 12/10/2020 15:25 EEST

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αλλάζει η σύνθεση του δικαστηρίου για να κριθεί το αίτημα του Γιάννη Λαγού

Η πρόεδρος της νέας σύνθεσης δήλωσε κώλυμα.

Eurokinissi
,

«Παιχνίδι καθυστερήσεων» προέκυψε στην πρόοδο της εξέτασης του αιτήματος Λαγού, καθώς η πρόεδρος της νέας σύνθεσης που ορίστηκε για να κρίνει την αίτηση, δήλωσε κώλυμα, επειδή ήταν δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε στο Εφετείο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μετά την εξέλιξη αυτή θα πρέπει να κριθεί από άλλη σύνθεση το κώλυμα της προέδρου και αν θα γίνει δεκτό, ώστε η διαδικασία για την εξέταση του αιτήματος να προχωρήσει είτε με άλλον πρόεδρο είτε με την ίδια.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, γίνεται σαφές ότι το αίτημα του Γιάννη Λαγού θα εξεταστεί, αφού το δικαστήριο που δικάζει τη Χρυσή Αυγή έκρινε παραδεκτή την αίτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τι συμβαίνει όταν ζητείται εξαίρεση της έδρας όπως έκαναν οι Λαγός - Πλεύρης στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Θάνος Πλεύρης κατά του πατέρα του για την υπεράσπιση του Λαγού

Η διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί σε αυτές τις περιπτώσεις είναι: Αφού ο συνήγορος εκθέσει νομικά το αίτημα του εντολέα του και το παραδώσει γραπτώς, η παρούσα σύνθεση κρίνει εάν το αίτημα είναι «απαράδεκτο» ή όχι. 

Εφόσον δεν κριθεί απαράδεκτο το αίτημα, (όπως δηλαδή σε αυτή την περίπτωση) η σύνθεση της έδρας αποσύρεται και σε αυτή ανέβει άλλη σύνθεση.  Η τελευταία είναι και αυτή που θα κρίνει το αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλε ο καταδικασθείς, όπως σε αυτή τη περίπτωση, ο Γ. Λαγός. Η δε εξέλιξη της διαδικασίας κρίνεται μετά την απόφαση που θα λάβει η νέα σύνθεση. 

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)