Δίκη Φιλιππίδη: Αντιμέτωπος με την εισαγγελική πρόταση για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν

Βρίσκεται στο εδώλιο για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Ο ίδιος στην απολογία του απέρριψε όσα τον καταγγέλλουν.
.
.
Eurokinissi

Ήρθε μετά από δέκα μήνες η ώρα να βρεθεί αντιμέτωπος με την εισαγγελική πρόταση, που αναμένεται να ακουστεί σήμερα στη δίκη Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, αλλά ο ίδιος επιμένει πως είναι αθώος.

Στην πολύωρη απολογία του όπως έγραψε το dikastiko.gr, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνούμενος όλες τις κατηγορίες, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι άπιστος ναι. Βιαστής δεν είμαι» και επιχειρώντας μία σύγκριση με άλλους ηθοποιούς ανέφερε: «Από τη μνήμη και την καρδιά όλου του κόσμου δε θα με βγάλουν ποτέ! Ότι κι αν γίνει! Ό,τι κι αν βγάλετε! Εγώ είμαι αγαπητός! Δεν είμαι σαν το Μπέζο! Μυστήριος. Με αγαπούν!».

Για την πρώτη καταγγέλλουσα για βιασμό ανέφερε πως «έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πως γίνεται αυτό να τον ξεχάσει;», ενώ επανέλαβε πως όλη η υπόθεση είναι μεθοδευμένη και οργανωμένη.

Επιχειρώντας να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της είπε μάλιστα πως κίνητρο της ήταν το γεγονός ότι ήθελε από κάπου να πιαστεί. «Παρουσιάστηκε ως άβγαλτο κοριτσάκι και έχει παντρευτεί στα 17. Μπορεί να συμβεί και δεν ξέρουμε πως συνέβη. Αλλά όχι να ερχόμαστε σε ένα δικαστήριο από το οποίο κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου και να λέμε αυτά τα ψέματα».

Δίκη Φιλιππίδη: «Συναινετικές» οι συνευρέσεις με τις άλλες καταγγέλλουσες

Για μια συνεύρεση που επιθυμούσαν και οι δυο πλευρές έκανε λόγο στην απολογία του ο κατηγορούμενος, αναφερόμενος στη δεύτερη καταγγέλλουσα. «Ήρθε στα καμαρίνια, γνωριστήκαμε, μιλήσαμε. Κάθισε αρκετή ώρα. Μιλήσαμε γενικότερα όπως κάνω πάντα όταν γνωρίζω ηθοποιούς». Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην ημέρα που κατά την καταγγελία έλαβε χώρα η απόπειρα βιασμού.

«Ό,τι έγινε, έγινε με τη θέληση και των δυο. Δεν πιέστηκε κανείς. Μετά ήρθε η συζήτηση για την παράσταση. Υπήρχε θέμα με μια ηθοποιό της παράστασης που είχε θέμα με τον πατέρα της. Μετά με ενημέρωσε ότι μπορεί να συνεχίσει. Αυτό είπα εκείνη την ημέρα στη δεύτερη καταγγέλλουσα. Δεν της εμφάνισα ποτέ σίγουρη την αντικατάσταση. Της είχα πει αν θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση και αν χρειαστεί να γίνει η αντικατάσταση να την κάνει εκείνη. Δεν της άρεσε. Μου είπε ότι έχει εκτεθεί στην οικογένεια της και σε φίλους» είπε ο Πετρος Φιλιππίδης.

Σχετικά με την τρίτη καταγγέλλουσα ο ηθοποιός έκανε και πάλι λόγο για επαφή με συναίνεση. «Βρεθήκαμε σε καφέ στο Ψυχικό. Ήταν πολύ ευχάριστη συνάντηση. Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι ήταν μια πολύ συμπαθητική συνάδελφος. Μου έδειξε επαγγελματικές φωτογραφίες -μεταξύ άλλων και γυμνές- στο instagram. Φύγαμε και της λέω έχεις μεταφορικό μέσο; Όταν είπε όχι της πρότεινα να την πάω εγώ. Της λέω που μένεις, μου λέει Αμπελοκήπους. Με πιάνει στο πόδι, κοιταζόμαστε, καταλαβαίνουμε και οι δυο. Ότι έγινε το θέλαμε και οι δυο. Κανείς δεν πίεσε τον άλλο, κανείς δε δυσαρεστήθηκε. Τελειώνει ό,τι γίνεται και της λέω να σε πάρω σπίτι; Μου λέει όχι θα πάρω ταξί. Είχε ταξί στην απέναντι πλευρά. Μετά ανακάλυψαν οι δικηγόροι το οικόπεδο! Στο σπίτι μου δίπλα, εκεί που έβγαινε και έπαιζε ο γιος μου!».

Δημοφιλή