Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν είχε επεισόδιο σπασμών στο σπίτι η Τζωρτζίνα»

«Η Πισπιρίγκου ήταν ψύχραιμη δεδομένων των συνθηκών» - Τι κατέθεσε η εντατικολόγος του Ωνασείου για τις συνομιλίες που είχε μαζί της.
.
.
Εurokinissi

Ως ψύχραιμη περιγράφεται η κατηγορούμενη στην κατάθεση εντατικολόγου στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η γιατρός Σταυρούλα Μπούντα σημείωσε επίσης πως από την περιγραφή της μητέρας, το επεισόδιο που φέρεται να εκδήλωσε η Τζωρτζίνα στο σπίτι της δεν ήταν επεισόδιο σπασμών.

«Είχα εφημερία την ημέρα εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο, που το παιδί εισήχθη για αξιολόγηση. Καθόλη τη διαρκεια της νοσηλείας το παιδί δεν προβλημάτισε» ανέφερε η κ. Μπούντα. «Την επόμενη ημέρα έκανε ένα επεισόδιο σπασμών, με προσηλωση βλέμματος και καταγράψαμε κορεσμό 90 και χορηγήθηκε οξυγόνο. Βασικό σε αυτό είναι να λυθεί το επεισόδιο πριν περάσουν 30 λεπτά. Λίγο πριν την παρέλευση του 20λεπτου ανταποκρίθηκε».

Η γιατρός κατέθεσε ότι ενημέρωσε η ίδια τη μητέρα τηλεφωνικά και εκείνη της αποκρίθηκε πως θα έρθει στο νοσοκομείο. «Τη μητέρα την είχα δει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Ερχόταν συχνά, την ενημέρωνα. Είχαν επιτραπεί και κάποιες επισκέψεις τις απογευματινές ώρες» είπε η μάρτυρας που ρωτήθηκε από την πρόεδρο για μια συζήτηση που είχε καταθέσει ανακριτικά ότι είχε με τη μητέρα.

«Είδα την μητέρα την επομένη των σπασμών. Προσπάθησα να καταλάβω, να δω τι είχε συμβεί στο σπίτι. Μου είπε στο σπίτι πως η Τζωρτζίνα ήταν ξαπλωμένη, έτρεμε και είπε ″μαμά τρέμω τρέμω″. Αυτό δεν είναι σπασμοί, διότι είχε επικοινωνία. Μου απάντησε ότι μετά την έχασε. Κάπου εκεί σταμάτησε η συζήτηση μας. Αυτό δεν αξιολογείται ιατρικά ως επεισόδιο σπασμών» είπε η γιατρός.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για τη συμπεριφορά της μητέρας απάντησε πως δεν έχει κάτι αξιόλογο να εισφέρει στο δικαστήριο, αλλά την χαρακτήρισε «ψύχραιμη δεδομένων των συνθηκών».

Υπεράσπιση: Χαρακτηρίσατε τη μητέρα ψύχραιμη. Στην κατάθεση σας στη ΓΑΔΑ λέτε ότι ενημερώσατε τη μητέρα τηλεφωνικά για το επεισόδιο σπασμών η μητέρα ήταν ανήσυχη και αναστατωμένη. Αυτό σας φαίνεται ψύχραιμη;

Μάρτυρας: Στις συνομιλίες μας ήταν πάντα ψύχραιμη. Στη τηλεφωνική μας συνομιλία ακούστηκε ανήσυχη…

Δημοφιλή