ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/09/2015 10:19 EEST | Updated 14/09/2015 10:20 EEST

Προσέγγισαν 12χρονη μέσω Ίντερνετ με σκοπό να κάνουν σεξ μαζί της. Δικογραφία σε βάρος τριών

Artur Debat via Getty Images
Guy checking internet with laptop at late night with dark room, view from above. Internet addiction.

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών ατόμων – δύο Ελλήνων, 29 και 24 ετών, και ενός αλλοδαπού, 21 ετών- για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων κατ'εξακολούθηση μέσω Ίντερνετ σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών, σχετικά με υπόθεση 12χρονης, που είχε μεταφερθεί σε παιδιατρική κλινική, σε κατάσταση μέθης και όπως προέκυψε, συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με τέσσερα άτομα. Οι τέσσερις κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους με τη 12χρονη, της είχαν ζητήσει να τους αποστείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο, ενώ ένας εξ αυτών της είχε αποστείλει και αυτός αντίστοιχες φωτογραφίες.

Επίσης, υπήρχαν προτροπές και από τους τέσσερις προκειμένου, ο καθένας ξεχωριστά, να βρεθεί με την ανήλικη και να ενεργήσει ασελγείς πράξεις μαζί της.

Κατόπιν έρευνας βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών, ενώ ύστερα από αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με εταιρίες παροχής διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και οι επίμαχες συνδέσεις Ίντερνετ.Το πρωί της 7/9 και της 11/9 αστυνομικοί μετέβησαν στα σπίτια των δύο Ελλήνων, που βρίσκονταν σε περιοχές της Αττικής. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο 21χρονος αλλοδαπός αναζητείται.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.