Δίωξη στους δύο Τούρκους που συνελήφθησαν για κατασκοπεία

Παραμένουν υπό κράτηση. Απολογούνται στον ανακριτή το πρωί της Παρασκευής.
Απολογία στον εισαγγελέα Πειραιά των δύο Τούρκων, ηλικίας 48 και 58 ετών, που συνελήφθησαν στην Μονεμβασία και κατηγορούνται για κατασκοπεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων στον Πόρο, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Απολογία στον εισαγγελέα Πειραιά των δύο Τούρκων, ηλικίας 48 και 58 ετών, που συνελήφθησαν στην Μονεμβασία και κατηγορούνται για κατασκοπεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων στον Πόρο, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Δίωξη στους δύο Τούρκους που συνελήφθησαν για κατασκοπεία γιατί με την χρήση drone παρακολουθούσαν θέσεις στρατιωτικού ενδιαφέροντος στον Πόρο, άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός τους άσκησε δίωξη για όλα τα αδικήματα που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία.

Ο εισαγγελέας παρέπεμψε τους δύο κατηγορούμενους για κατασκοπεία σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Παρασκευής. Έως τότε, θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Σημειώνεται ότι οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 48 και 58 ετών, κατάφεραν να φύγουν από τον Πόρο, αλλά εντοπίστηκαν στη Μονεμβασιά, όπου και συνελήφθησαν.

Δίωξη στους δύο Τούρκους για κατασκοπεία: “Μίλησαν” οι σκληροί δίσκοι των δύο κατηγορουμένων

Υπενθυμίζεται ότι νέα στοιχεία για τη δράση των Τούρκων ήρθαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, μέσα στις αποσκευές των συλληφθέντων βρέθηκαν 3 ψηφιακές κάμερες και πάνω τους άλλη μια μικρή κάμερα ενώ είχαν μαζί τους και δύο σκληρούς δίσκους.

Όταν ρωτήθηκαν από τις ελληνικές Αρχές για το δρομολόγιό τους είπαν πως ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη στις 14 Σεπτεμβρίου και μέσω της Σμύρνης πέρασαν στη Χίο.

Όπως προέκυψε, πήγαν στο νησί το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου και έφυγαν το επόμενο πρωί.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί ήρθαν στην Ελλάδα, απάντησαν πως ήρθαν για τουρισμό χωρίς ωστόσο να δώσουν εξηγήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. γιατί είχαν τις κάμερες και γιατί τράβηξαν τις εγκαταστάσεις του ναυτικού.

Υπενθυμίζεται πως την ΕΛΑΣ ειδοποίησαν σχετικά, οι υπεύθυνοι της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού και εκδόθηκε σήμα αναζητήσεων προς διάφορες Υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα με περιγραφή των δύο μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, μάρκας BMW, που χρησιμοποίησαν.

Τελικά, περιπολικό εντόπισε τις δύο μηχανές στη Μονεμβασιά και συνελήφθησαν για κατασκοπεία.

Πηγή: dikastiko

Δημοφιλή