ΔΙΕΘΝΕΣ
09/02/2018 10:23 EET

Δολοφονήθηκε εκπρόσωπος του κινήματος Black Lives Matter στη Νέα Ορλεάνη

Randall Hill / Reuters

Ο Muhiyidin Moye, επιφανής εκπρόσωπος του κινήματος Black Lives Matter, δολοφονήθηκε στη Νέα Ορλεάνη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης ενώ έκανε ποδήλατο, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές. 

Ο Moye έγινε ευρέως γνωστός όταν πριν περίπου ένα χρόνο είχε περάσει πηδώντας την κίτρινη ταινία της αστυνομίας για να αρπάξει από έναν ακροδεξιό τη συνομοσπονδιακή σημαία των ΗΠΑ, όμως είχε ήδη καταγράψει χρόνια ακτιβισμού ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις. 

Η αστυνομία βρήκε τον Moye δίπλα στο ποδήλατό του. Είχε βαθύ τραύμα στο πόδι από το οποίο είχε χάσει πολύ αίμα ενώ οι Αρχές ανέφεραν ότι βρήκαν και τη σφαίρα που τον τραυμάτισε λίγα μέτρα μακριά, ακολουθώντας τα ίχνη του αίματός του, γεγονός που δείχνει ότι προχώρησε με το ποδήλατο ακόμη και μετά τον τραυματισμό του. 

Τον οδήγησαν στο νοσοκομείο όπου τελικά υπέκυψε στα τραύματά του. Ο διοικητής της αστυνομίας της Νέας Ορλεάνης χαρακτήρισε το θάνατο του Moye δολοφονία. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο στις Αρχές αν ο ακτιβιστής ήταν διεθνής στόχος και γι′ αυτό δεν απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τυχόν υπόπτους. 

«Το περιστατικό είναι αντικείμενο ενεργούς έρευνας σε εξέλιξη», δήλωσε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Νέας Ορλεάνης. Η πόλη έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά δολοφονιών στις ΗΠΑ, αγγίζοντας τις 157 μόνο το 2017. 

(Πηγή: New York Times)