Δολοφονία Κατσούρη: Αποφυλακίζονται άλλοι 10 Κροάτες χούλιγκανς μετά τους 20 πρώτους

Οι αιτήσεις των υπολοίπων 65 αλλοδαπών θα κριθούν τις επόμενες ώρες.
Eurokinissi Sports

Αποφυλακίζονται με διατάξεις των ανακριτών άλλοι 10 Κροάτες χούλιγκανς, που είχαν κριθεί προφυλακιστέοι τον περασμένο Αύγουστο για την υπόθεση που αφορά στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά τους πρώτους 20 Κροάτες, οι αιτήσεις των οποίων για έξοδό τους από τη φυλακή έγιναν δεκτές, άλλοι δέκα συμπατριώτες τους θα περάσουν την πύλη εξόδου των φυλακών με την επιβολή του όρου να μην εισέλθουν στη χώρα για παρακολούθηση αγώνα, καθώς και με την υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης.

Συνολικά, αιτήσεις άρσης της προσωρινής κράτησής τους είχαν υποβάλει 95 κατηγορούμενοι. Οι αιτήσεις των υπολοίπων 65 αλλοδαπών θα κριθούν τις επόμενες ώρες.

Οι προφυλακισμένοι Κροάτες για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή είχαν υποβάλει στους ανακριτές αιτήσεις αποφυλάκισης. Είχαν μάλιστα δώσει συμπληρωματικές απολογίες και ανέμεναν την γνωμοδότηση του εισαγγελέα και την απόφαση των ανακριτών, για το αν θα γίνει δεκτό το αίτημά τους.

Οι συμπληρωματικές απολογίες των κατηγορούμενων είχαν ξεκινήσει να γίνονται τμηματικά την περασμένη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 και ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη.

Και τα 105 πρόσωπα είχαν κληθεί σε συμπληρωματική απολογία μετά την άσκηση σε βάρος τους συμπληρωματικής δίωξης για το αδίκημα της συμπλοκής με θανατηφόρο αποτέλεσμα και κατά περίπτωση έγινε προσωποποίηση του αδικήματος της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Κροάτη ομόλογό του

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας Gordan Grlić Radman είχε νωρίτερα σήμερα (8/12/2023) ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και τον ενημέρωσε για την αποφυλάκιση Κροατών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Πηγή: Dikastiko

Δημοφιλή