ΔΙΕΘΝΕΣ
22/01/2018 08:20 EET | Updated 22/01/2018 08:37 EET

Δολοφονία ο θάνατος Καναδού μεγιστάνα των φαρμάκων και της συζύγου του

Σύμφωνα με ιδιωτικούς ερευνητές

Al Dunlop via Getty Images

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του ιδρυτή της Apotex Barry Sherman και της συζύγου του Honey βλέπουν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τα οποία το ζευγάρι ενδέχεται να δολοφονήθηκε από έναν ή περισσότερους δράστες.

Όπως αναφέρει η Toronto Star μάλιστα, οι ιδιωτικοί ερευνητές που προσέλαβε η οικογένεια του ζευγαριού πιστεύουν ότι πρόκειται για επαγγελματίες δολοφόνους. Την ίδια θεωρία ανέπτυξε και το CBS News αποκαλύπτοντας ότι μπορεί να έχουν εμπλακεί περισσότεροι από ένας δολοφόνοι.

Όπως τονίζει η καναδική έκδοση της HuffPost που αναφέρεται στα ρεπορτάζ των παραπάνω Μέσων, και τα δύο στέκονται στα σημάδια που εντοπίστηκαν στους καρπούς των χεριών του ζευγαριού, που αποτελούν αποδεικτικό στοιχείο που ενισχύει τη θεωρία της διπλής ανθρωποκτονίας. Σημειώνεται ωστόσο ότι αν και τα σημάδια αυτά υποδεικνύουν ότι ο Sherman με τη σύζυγό του είχαν δεμένα τα χέρια τους, οι αρχές δεν εντόπισαν τα δεσμά τους στον τόπο του εγκλήματος. «Δεν βρέθηκαν δεσμά στο σημείο, αλλά η νεκροψία έδειξε ότι υπήρχαν σημάδια στους καρπούς», ανέφερε χαρακτηριστικά δημοσιογράφος της Toronto Star τονίζοντας παράλληλα ότι «η αστυνομία έψαχνε στα αποχετευτικά δίκτυα και κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι αναζητούσαν κάτι τέτοιο, συρματόσχοινο ή πλαστικά δεσμά που ίσως να μην έχουν φτάσει στο αποχετευτικό σύστημα».

Την ίδια στιγμή, οι εξετάσεις βγήκαν αρνητικές σε οποιαδήποτε φάρμακο που θα μπορούσε να έχει διαδραματίσει κάποιο ρόλο στο θάνατό τους. Σύμφωνα με αναφορές τα σημάδια που εντοπίστηκαν στους λαιμούς τους και τα οποία προκάλεσαν το θάνατό τους, αρχικά θεωρούνταν ένδειξη ότι το ζευγάρι κρεμάστηκε, ωστόσο αυτά προκλήθηκαν από δερμάτινες ζώνες.

Οι Sherman βρέθηκαν νεκροί στις 15 Δεκεμβρίου στην έπαυλή τους από έναν κτηματομεσίτη καθώς την είχαν βγάλει προς πώληση. Πιθανότατα όμως δολοφονήθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου καθώς οι σοροί τους εντοπίστηκαν με τα ρούχα που φορούσαν εκείνη την ημέρα.

Αρχική αστυνομία έκρινε τους θανάτους τους ως ύποπτους και δεν προχώρησε σε καμία επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση. Στα ΜΜΕ είχε κυκλοφορήσει μία θεωρία ότι ο θάνατός των Sherman ήταν δολοφονία-αυτοκτονία, κάτι που απέρριψαν απευθείας τα παιδιά του ζευγαριού και ανέθεσαν την υπόθεση σε ιδιωτικούς ερευνητές.

O Barry Sherman ίδρυσε την Apotex μία φαρμακευτική εταιρεία με έδρα το Τορόντο, το 1974, έχοντας μόλις δύο εργαζόμενους και τη μετέτρεψε σταδιακά στη μεγαλύτερη βιομηχανία φαρμάκων στον Καναδά. Ο ίδιος ήταν ο 15ος πλουσιότερος άνθρωπος στην χώρα και με τη σύζυγό του ήταν γνωστοί για την έντονη φιλανθρωπική τους δράση.

(Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην καναδική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά)