ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/06/2021 15:04 EEST

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Εντόπισαν καλάσνικοφ σε αποθήκη συγγενούς κατηγορουμένου

Μάρτυρα ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας καλεί ο 39χρονος.

Eurokinissi

Τουλάχιστον δύο πολεμικά όπλα, τύπου καλάσνικοφ, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, σε αποθήκη που ανήκει σε συγγενή του 39χρονου κατηγορούμενου ως εκτελεστή της 37χρονης στη Ζάκυνθο. 

Για τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται για όπλα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία της 37χρονης ή αργότερα του επιχειρηματία συζύγου της, καθώς στην πρώτη περίπτωση οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει πιστόλι, ενώ μετά την εκτέλεση τού 54χρονου είχαν βρεθεί δύο καλάσνικοφ καμένα ολοσχερώς, μέσα στο όχημα διαφυγής των δραστών.

Στα όπλα θα γίνει βαλλιστική εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

 

Μάρτυρα ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας καλεί ο 39χρονος

Πέντε μάρτυρες, οι οποίοι θα πιστοποιήσουν ότι δεν ήταν στη Ζάκυνθο στις 9 Ιουνίου 2020, την ημέρα που τραυματίστηκε ο επιχειρηματίας και έπεσε νεκρή η σύζυγός του, επικαλέστηκε στην απολογία του ο 39χρονος φερόμενος ως φυσικός αυτουργός. 

Μεταξύ των μαρτύρων ζητά να κληθεί και εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, με τον οποίο -σύμφωνα με τον κατηγορούμενο- είχαν επικοινωνίες τη συγκεκριμένη μέρα, προκειμένου ο αξιωματικός να δώσει το βιογραφικό του γιου του στον 39χρονο και εκείνος να το δώσει με τη σειρά του στον εφοπλιστή, στον οποίο εργάζεται. Όπως ανέφερε -σύμφωνα με πληροφορίες- στην απολογία του τελικά δεν συναντήθηκε με τον Αξιωματικό, αλλά με τον οδηγό του νωρίς το απόγευμα τής δολοφονίας στην είσοδο τής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Οι δικαστικοί δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του και ζήτησαν την προσωρινή κράτησή του, μέχρι την εκδίκαση τής υπόθεσης στο ακροατήριο.