ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/01/2018 14:05 EET

Δολοφονία Στεφανάκου: Πώς στήθηκε η ενέδρα θανάτου

Eurokinissi

Καθαρή εικόνα για το πως έγινε η δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου από τους δύο κρανοφόρους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα έχουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Από το modus operandi (τρόπος δράσης) προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι «μισθωμένοι» εκτελεστές είχαν προνοήσει προκειμένου να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας: Τον Στεφανάκο δεν τον σκότωσε ο Ναστούλης

Δολοφονία Στεφανάκου: Ήξερε ότι θέλουν να τον σκοτώσουν. Οι εκτελεστές βρήκαν το «κενό ασφαλείας»

Εκτιμάται ότι παρακολουθούσαν τον 58χρονο πρώην βαρυποινίτη πολύ καιρό πριν, λαμβάνοντας γνώση για τα συνήθη δρομολόγιά του. Ο Στεφανάκος κατέβηκε τη μοιραία ημέρα από το γραφείο του, βγήκε στο πεζοδρόμιο, περπάτησε έξι μέτρα και επιχείρησε να μπει στο θωρακισμένο αυτοκίνητο μάρκας BMW που ήταν κάθετα στο δρόμο παρκαρισμένο. Στη θέα του 58χρονου, ο ένας δράστης έβαλε μπρος τη μοτοσικλέτα και ο δεύτερος έτρεξε προλαβαίνοντας το Στεφανάκο πριν κλειδώσουν οι πόρτες του αυτοκινήτου του.

Τον προσέγγισε από την πόρτα του οδηγού (και όχι του συνοδηγού όπως αρχικά είχε ειπωθεί), την οποία είτε άνοιξε είτε την πρόλαβε ανοιχτή πριν κλείσει. Ευρισκόμενος πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα, άδειασε το γεμιστήρα του καλάσνικοφ και στη συνέχεια ανέβηκε στη μοτοσικλέτα που στο μεταξύ είχε φτάσει στο σημείο και τον περίμενε. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο δράστες φορούσαν κράνη, ενώ ο εκτελεστής φορούσε και γάντια. Ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας -πριν επιτεθεί στο Στεφανάκο- κρατούσε το καλάσνικοφ κάτω από το μπουφάν του, κάτι που πιθανότατα επανέλαβε και κατά τη διαφυγή. 

Στο σημείο της δολοφονίας υπάρχουν πολλές κάμερες ασφαλείας (ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε κάμερες ζαχαροπλαστείου), οι οποίες όμως δεν αναμένεται να βοηθήσουν τις έρευνες, διότι τα κράνη κρύβουν τα χαρακτηριστικά των δολοφόνων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν περιγραφή μόνο για το σωματότυπο του ενός εκ των δύο (του εκτελεστή) από περιγραφές μαρτύρων, τις οποίες θα επιβεβαιώσουν από το υλικό από τις κάμερες. Για τον οδηγό της μοτοσικλέτας η μόνη περιγραφή που υπάρχει αναφέρει ότι έχει περίπου τον ίδιο σωματότυπο με τον άνδρα που κρατούσε το καλάσνικοφ.